Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Musikkavdelingen Anbefalinger 17. november 2014

Kringkastingsorkesteret inntar Melodi Grand Prix

melodi-bruk1
I 2015 er det 60 år siden Eurovision Song Contest ble arrangert for første gang, og Kringkastingsorkesteret er innhentet for å markere jubileet.

 

14. mars skal det norske folk stemme frem melodien og artisten som skal representere Norge i Østerrike. 10 låter skal konkurrere om billetten til Eurovision-finalen. Det hele finner sted i Oslo Spektrum, og sendes direkte på NRK1.

 

Kringkastingsorkesteret var med i Melodi Grand Prix fra starten. Artister som Nora Brockstedt, Åse Kleveland og Kirstie Sparboe har alle vunnet den nasjonale finalen med NRKs eget orkester i ryggen.

I tillegg til Eurovisionens 60-årsjubileum, er det denne gang 30 år siden Bobbysocks vant den internasjonale finalen med «La det swinge» og det er 20 år siden Secret Garden gikk til topps med «Nocturne», sier prosjektleder i NRK Underholdning, Stian Malme.

 

– Alt dette vil vi feire! Vi inviterer til en stor fest i Oslos storstue med Kringkastingsorkesteret og ti gode artister, avslutter prosjektleder i NRK Underholdning, Stian Malme.

 

De 10 artistene som skal delta offentliggjøres januar 2015.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 64 andre abonnenter