Tidenes beste julelåt

Plan 9 Merry Christmas

Hver eneste jul er det noen som prøver å pushe på deg slitsomme og oppbrukte juleschlägere. Og da er det bare en ting å gjøre – å smøre øregangene med tidenes mest essensielle undergrunns julesingel.

 Tekst: Victor Josefsen

Det briljante bandet Plan 9 ga ut «Merry Christmas» på 7″ vinyl i 1984 (Midnight Records). En alternativ julelåt-favoritt for mange, bl.a. Harald Are Lund i NRK spilte den hver jul. Sjekk!

 

Plan Merry Christmas 2

 

Plan 9s «Merry Christmas»:

 

Jeg hekter Plan 9 sitt album «Keep Your Cool and Read the Rules» (’95) med høydare som «That’s Life», «Poor Boy», «For Hilary» og «11th Hour» (ikke julelåter, men dog). Ubeskrivelig bra!

 

Jeg hekter på en annnen Plan 9-høydare fra plata «Dealing with the Dead» (’84).

 

Og avslutter med enda en høydare, «Try to Run», fra den selvitulerte plata «Plan 9» (’84), og slik kunne jeg ha fortsatt, men stopper her.

 

Her kan du søke etter og låne musikk, bøker og noter i Deichmans katalog

 

Leave A Comment

Kontaktinfo

Arne Garborgs plass 4,
0179 Oslo
Tlf.: 23 43 29 22

Redaktør:
victor.josefsen@
kul.oslo.kommune.no

www.deichman.no

Åpningstider

Åpningstider sept. - mai:
Man - fre: 9 - 19
Lørdag: 10 - 16
Søndag: Stengt

Åpningstider juni - august:

Man - fre: 9 - 18
Lørdag: 11 - 15
Søndag: Stengt

Om musikkavdelingen

Avdelingen mottar henvendelser fra hele landet og er dermed en nasjonal ressurs, og er en del av et landsomfattende nettverk av musikkbiblioteker og -arkiver blant annet gjennom sin tilknytning til Norsk Musikkbibliotekforening.

Vi tilbyr

Musikkavdelingen tilbyr en stor samling med CD, DVD, noter og bøker, og bred kompetanse blant personalet. Samlingen inkluderer også materiale innen dans.

Utlån, reservering og levering av materiale er selvbetjent, noe som gjør oss enda mer tilgjengelig for de som ønsker hjelp til å finne frem i samlingen eller slå av en musikkprat!