Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Gunnar Vilberg Intervjuer 16. februar 2015

Arani Ananthaharan – frihet er å uttrykke seg gjennom musikk

arani

Arani Ananthaharan (14) spilte under USAGT-debatten på Deichman Stovner. Tidligere har hun blant annet spilt på Granittrocks ungdomscene og TV-aksjonen for Bydel Stovner, noe hun takker Stovner Rockefabrikk for.

Tekst: Gunnar Vilberg
Foto: Arve Bjerkåsholmen / Stian Schløsser Møller

Hei Arani. Kan du beguynne med å fortelle oss litt om deg selv?

Ja, jeg er en 14 år gammel jente, som elsker musikk. Jeg spiller gitar og synger på Stovner Rockefabrikk, og har sunget på arrangementer som Granittrock, åpningen av Stovner bibliotek osv. I tillegg spiller jeg håndball og liker også å være med venner på fritiden.

Du spilte nylig under USAGT – debattarena for ungdom på Stovner, Deichmanske biblioteks nye store satsning. Der ble tema frihet og fremtid diskutert. Hva er frihet for deg?

Frihet er for meg er at man får ytre sine meninger uansett om man er ung eller gammel, fattig eller rik, eller mann eller kvinne. Jeg synes det er viktig med frihet, blant annet fordi jeg kan uttrykke det jeg vil gjennom musikken.

Hvorfor driver du med musikk?

Jeg driver med musikk, fordi det er kjempegøy og en fin måte å uttrykke følelsene sine på. I tillegg føler jeg meg mer selvsikker og tryggere for hver gang jeg står på scenen. Jeg er i min egen verden, og noen ganger føles det godt å ta en liten pause fra hverdagen og det normale livet.

Kan du fortelle litt om hva Stovner Rockefabrikk betyr for lokalmiljøet og for deg?

Rockefabrikken har gitt meg muligheter som jeg aldri hadde fått hvis jeg ikke hadde spilt gitar der. Det er supert for oss unge i Groruddalen at vi har slike muligheter foran oss, og jeg setter virkelig stor pris på det.

 

Arani på USAGT

Du konsentrerer deg om å fremføre coverlåter og setter et personlig preg på dem. Hva skal til for at du plukker opp en låt og velger å fremføre den?
Det som skal til for at jeg velger en låt jeg skal fremføre, er at den har en formidlingsevne som kan fange publikums interesse. Det bør være mulig for meg å spille låten på gitar samtidig som jeg synger, og låten må også passe omstendighetene.

Hva er planene for musikken framover?
Planen er å fortsette med kurset på Stovner Rockefabrikk, og eventuelt synge på større arrangementer hvis jeg får muligheten. Jeg er fortsatt veldig ung, så jeg kommer til å fortsette med musikk en god stund til.

Også til sist Arani. Har du noen favorittband og artister du mener vi bør sjekke ut?
Absolutt! Karpe Diem er helt klart den beste rap-gruppa i Norge. Teksten i sangene er rørende, og melodien er fantastisk. I tillegg har jeg også lyst til å anbefale en utrolig flink lokal-artist, ved navn Coleen Estupin, som også har tilknytting Rockefabrikken. Hun har en spesiell særegen stemme som absolutt er verdt å sjekke ut!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 62 andre abonnenter