Goodness gracious, endelig hører vi Ivan Ave på By:Larm!

038_ Ivan_Ave_050315

Ivan Ave, han som lenge har lagt og ruget i den norske hiphop-undergrunnen med flere samarbeidspartnere som Fred Fades og som DJ, men har ikke fått det nødvendige solo-gjennombruddet før i det siste. For, det er nødvendig.

Tekst: Silje Ramleth
 Foto: Stian Schløsser Møller

Publikummet i P3-teltet så ut til å være helt enig med meg – dette er hva Norge trenger. God og deilig soul-hiphop som gjenspeiler 90-tallet og østkysten, og det dype, personlige og poetiske ved den. Glem rumper, pupper, twerking og eventuelt alle andre fordommer du (jeg) måtte ha til sjangeren, det er dette det handler om. Puristisk i sitt uttrykk, men likevel tro til sin sjanger. Det er kanskje nettopp det at musikken er så sjangertro som gjør at telemarkingen fanga oppmerksomhet min for en tid tilbake. Det er så utypisk norsk å være så lite norsk OG ha bra engelskuttale. Miss Tati som spilte på Mono et par timer tidligere ga meg den samme følelsen av å være et helt annet sted enn på By:Larm i Oslo sentrum en kjølig marsmåned. Takk, Eivind, for en tilstedeværelse og tilgjengelighet som man ikke opplever så ofte her i det kalde nord.

009_ Ivan_Ave_050315

Leave A Comment

Kontaktinfo

Arne Garborgs plass 4,
0179 Oslo
Tlf.: 23 43 29 22

Redaktør:
victor.josefsen@
kul.oslo.kommune.no

www.deichman.no

Åpningstider

Åpningstider sept. - mai:
Man - fre: 9 - 19
Lørdag: 10 - 16
Søndag: Stengt

Åpningstider juni - august:

Man - fre: 9 - 18
Lørdag: 11 - 15
Søndag: Stengt

Om musikkavdelingen

Avdelingen mottar henvendelser fra hele landet og er dermed en nasjonal ressurs, og er en del av et landsomfattende nettverk av musikkbiblioteker og -arkiver blant annet gjennom sin tilknytning til Norsk Musikkbibliotekforening.

Vi tilbyr

Musikkavdelingen tilbyr en stor samling med CD, DVD, noter og bøker, og bred kompetanse blant personalet. Samlingen inkluderer også materiale innen dans.

Utlån, reservering og levering av materiale er selvbetjent, noe som gjør oss enda mer tilgjengelig for de som ønsker hjelp til å finne frem i samlingen eller slå av en musikkprat!