Søk Meny Lukk
Lukk
LUGN @ by:Larm 2015
Av: Rune Aas Anbefalinger 8. mars 2015

By:Larm 2015: LUGN – Litt for lugnt

LUGN @ by:Larm 2015

Til tross for at LUGN ikke har eksistert så alt for lenge har de oppnådd relativt mye på kort tid, blant med gigs på både Slottsfjell og Øya i fjor. Sånt blir det klart nok forventninger av. På John Dee lørdag kveld ble det ganske fort klart at de ikke greide å innfri disse helt under årets By:Larm.

Tekst: Rune Aas
Foto: Mohammad Ataey

LUGN gjør det klart allerede før første låt at de skal sørge for 30 trivselsbaserte minutter denne kvelden. Ikke feil det, med tanke på uttrykket deres som kombinerer vestkystpopharmonier med elektroniske elementer, til det som i utgangspunktet kan by på ganske så spennende indiepop.
Mange ble kjent med LUGN da de leverte en knakende bra coverversjon av God Only Knows på fjorårets Alternativ Julekalender. Det knytter seg desto større spenning til om deres eget låtmateriale holder helt inn.

Etter hvert som konserten går sin gang, sitter en med følelsen av at LUGN fortsatt mangler dette lettere udefinerbare «noe». Jovialitetsnivået holdes opp, trivelig nok det, men låtene sklir over i hverandre og både materialet og lydbildet, paradoksalt nok, føles etter hvert av det lettere generiske slaget.

Det skal riktignok sies at LUGN glimter til når de drar frem singlene «Great Deceiver» og «Mundane», noe som er med på å dra opp inntrykket. Lydbildet er der, og LUGN har utgangspunktet for å få til mye bra. Men akkurat nå føles det LUGN holder på med hakket for uferdig til å klare å vekke den helt store entusiasmen.

LUGN @ by:Larm 2015 LUGN @ by:Larm 2015 LUGN @ by:Larm 2015 LUGN @ by:Larm 2015

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 62 andre abonnenter