Kim Gordons memoar «Girl in a Band» er en sjeldent vellykket kunstnerbiografi

image

Som mange andre hadde jeg aldri sett for meg at den hemmelighetsfulle og ironiske Kim Gordon noen gang skulle gi ut en oppriktig selvbiografi. At hun skulle reise rundt å promotere en slik bok og snakke utførlig om seg selv og sitt eget liv var enda mer utenkelig. Oppbruddet med Thurston Moore og oppløsningen av Sonic Youth i 2012 muliggjorde dette. Hennes memoar Girl in a Band kom tidlig i år (2015, red.anm.), og er en sjeldent vellykket kunstnerbiografi.

Her er Kim i en morsom og interessant samtale med Sleater Kinney-medlem, skribent og komiker Carrie Brownstein, som kommer med sin egen selvbiografi senere i år (Hunger Makes Me a Modern Girl: A Memoir, red.anm).

 

 

Saken er hentet fra Trondheim folkebibliotek – Musikkavdelingen sin blogg musikkprat
Tekst: Stian Stakset

 

Girl in a Band, Hunger Makes Me a Modern Girl: A Memoir, samt plater med Sonic Youth og Sleater-Kinney kan du låne du hos oss.

 

Saken er oppdatert 29. april 2017.

 

Sjekk også:
Anbefaling: Lee Ranaldo – Between the Times and the Tides
Sonic Youths «Daydream Nation» (1988). Krysset Crosby Street/Howard Street, New York.
Noen slapp fanden og Thurston Moore ut av skapet

Leave A Comment

Kontaktinfo

Arne Garborgs plass 4,
0179 Oslo
Tlf.: 23 43 29 22

Redaktør:
victor.josefsen@
kul.oslo.kommune.no

www.deichman.no

Åpningstider

Åpningstider sept. - mai:
Man - fre: 9 - 19
Lørdag: 10 - 16
Søndag: Stengt

Åpningstider juni - august:

Man - fre: 9 - 18
Lørdag: 11 - 15
Søndag: Stengt

Om musikkavdelingen

Avdelingen mottar henvendelser fra hele landet og er dermed en nasjonal ressurs, og er en del av et landsomfattende nettverk av musikkbiblioteker og -arkiver blant annet gjennom sin tilknytning til Norsk Musikkbibliotekforening.

Vi tilbyr

Musikkavdelingen tilbyr en stor samling med CD, DVD, noter og bøker, og bred kompetanse blant personalet. Samlingen inkluderer også materiale innen dans.

Utlån, reservering og levering av materiale er selvbetjent, noe som gjør oss enda mer tilgjengelig for de som ønsker hjelp til å finne frem i samlingen eller slå av en musikkprat!