Oslo Jazzfestival markerer 50årsjubileet til John Coltranes «A Love Supreme»

Jokleba Jøkleba

Nytt artistslipp fra Oslo Jazzfestival. To av konsertene er markeringer av 50årsjubileet til en av tidenes viktigste plater: John Coltrane – A Love Supreme.

I år er det 50 år siden John Coltranes album A Love Supreme ble gitt ut, og dette har Oslo Jazzfestival valgt å markere med to helt ulike hyllestkonserter.

A Love Surpreme, utgitt i 1965, er en av jazzens mest kjente albumutgivelser. Etter John Coltranes samarbeid med Miles Davis på slutten av 50-tallet fulgte en solokarriere der han først jobbet med akkordbasert musikk (bl.a. Giant Steps) og senere i et modalt (skalabasert) uttrykk, som her. I tillegg til de musikalske kvalitetene har albumet også religiøse overtoner uten å peke mot en spesiell religion, men åpner opp for ulike tolkninger. Under årets Oslojazz presenterer vi to svært forskjellige konserter der utgangspunktet for begge er A Love Surpreme, sier Edvard Askeland, daglig leder ved Oslo Jazzfestival.

De to hyllestene som presenteres er med Jøkleba med Oslo14 vokalensemble i Universitetets aula og med amerikanske Campbell Brothers – Sacred Steel i Domkirken.

– En hyllest til en universell skaperkraft, en deklarasjon av hengivenhet og søken etter renselse, men mest av alt blir det stående som en radikal feiring av menneskelig skaperkraft, sier Jøklebas Jon Balke om A Love Supreme.

Etter en invitasjon fra Oslo Jazzfestival møtes Jøkleba og Elin Rosselands vokalensemble Oslo 14 på scenen i Universitetets Aula 11. august for å skape en refleksjon av denne innspillingen.

For amerikanske Campbell Brothers er det steelgitaren som er i sentrum. John Coltranes A Love Supreme med steelgitar i stedet for saksofon? En original idé som ble en realitet da Lincoln Center i NYC bestilte nettopp dette fra The Campbell Brothers i 2014. Oslo Jazzfestivals publikum får oppleve dette i Oslo Domkirke 14. august.

 

 

I tillegg til 50 årsjubilanten vil Oslo Jazzfestival også markere Frank Sinatras 100 års fødselsdag.
Les mer om dette og annet her.

 

Du kan låne musikk, dvd’er, bøker og noter av utøvere nevnt i sak, bare søk her.

Leave A Comment

Kontaktinfo

Arne Garborgs plass 4,
0179 Oslo
Tlf.: 23 43 29 22

Redaktør:
victor.josefsen@
kul.oslo.kommune.no

www.deichman.no

Åpningstider

Åpningstider sept. - mai:
Man - fre: 9 - 19
Lørdag: 10 - 16
Søndag: Stengt

Åpningstider juni - august:

Man - fre: 9 - 18
Lørdag: 11 - 15
Søndag: Stengt

Om musikkavdelingen

Avdelingen mottar henvendelser fra hele landet og er dermed en nasjonal ressurs, og er en del av et landsomfattende nettverk av musikkbiblioteker og -arkiver blant annet gjennom sin tilknytning til Norsk Musikkbibliotekforening.

Vi tilbyr

Musikkavdelingen tilbyr en stor samling med CD, DVD, noter og bøker, og bred kompetanse blant personalet. Samlingen inkluderer også materiale innen dans.

Utlån, reservering og levering av materiale er selvbetjent, noe som gjør oss enda mer tilgjengelig for de som ønsker hjelp til å finne frem i samlingen eller slå av en musikkprat!