Søk Meny Lukk
Lukk
Av: admin Anmeldelser 7. mai 2015

Unge Marika Hackman svinger innom Oslo og Internasjonalen i dag

Marika-Hackman1-1000x400

Up-and-coming Marika Hackman fra London svinger innom Oslo og Internasjonalen i dag, torsdag 7. mai, på sin introduksjonsrunde gjennom europa.

Av: Victor Josefsen / Foto: Pressebilde

Marika Hackman er fra London, altså. Hun er 20 år gammel og «klimprer» på gitar. Musikken? Låta «Ophelia» fungerer i utgangspunktet bra som lydmetafor for stilen til Marika. En vellykket tilnærming, nærmest sømløse overganger, mellom folk og elektronika. Hva får vi da? Folktronica, jupp. Merk: Snevre sjangerbetegnelser yter ikke Maria rettferdighet. Uttrykket hennes har stor spennvidde, det er stemningsfultl, melankolsk, og, ja, dramatisk, for å nesten-sitere The Guardians anmeldelse av abumet “We Slept At Last” som kom tidligere i år: ”Superbly understated and atmospheric” (The Guardian, 4/5).

“We Slept At Last” kom ut sammen med et kunsthefte med en serie av poetiske og kraftfulle bilder tatt av den californiske fotografen Glen Earler. Bildene er inspirerte av, og inneholder den samme mørke historiefortellingen som «We Slept At Last».

 

Marika-Hackman

 

Se Marika Hackman som blodig vampyr

 

Props til Internasjonalen for spennende booking. De booker up-and-coming utøvere som kanskje ikke er så kjent her hjemme, foreløpig, f.eks. Lydia Ainsworth. Skal de fortsette med det er de avhengig av at nettopp du møter opp!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 62 andre abonnenter