Søk Meny Lukk
Lukk
Av: petterboskop Anmeldelser 11. mai 2015

Matt Berry: fra spøk til alvor

AJX251-packshot-matt-berry

Når du har et etablert navn som komiker kan det synes håpløst å bli tatt på alvor som seriøs musiker. Bare spør Kristian Valen. Den engelske komikeren Matt Berry har nå gitt ut fem studioalbum i løpet av en tiårsperiode, og han gjør det virkelig ikke lett for seg selv – Berry lider av musikalsk schizofreni.

Matt Berry er kanskje mest kjent for rollene han spilte i «The IT Crowd» og kultserien «Garth Marenghis Darkplace», men han har også etablert seg som musiker de siste årene. Den musikalske Matt Berry ble noe uelegant introdusert forTC-seere i 2004, da Berry og Richard Ayoade lagde tullemusikalen «AD/BC: A Rock Opera»:

Når Matt Berry går i studio for å spille inn platene sine, er imidlertid konseptet noe helt annet. Humor blir stort sett lagt til side, mens Berry leker med småmelankolsk psykedelisk folk. Oppskriften er stort sett den samme på platene «Witchazel» (2011) og «Kill the Wolf2 (2013); akustisk lydbilde, rik koring og fint arrangerte låter. Som denne – «October Sun», fra «Kill the Wolf» (2013):

«Medicine», fra samme plate:

Men som sagt, Berry ønsker ikke å gjøre det enkelt for seg selv. Han har en synthfetisch, som kan høres på enkelte av låtene på folkplatene «Witchazel» og «Kill the Wolf2. Akustiske strengeinstrumenter og fløyter kan brått bli avbrutt av en vintage vocoder eller en kaskade av analogsynther. I 2014 la Berry akustisk folk på hylla, til fordel for synther og annen elektronikk. Andre artister ville kanskje vurdert å holde stilmessige polariteter fra hverandre, og startet et nytt band eller sideprosjekt. Men ikke Matt Berry. «Music for Insomniacs» (2014) er en synthplate, og som navnet indikerer, en ganske søvndyssende affære. Plata er rik på referanser til Jean Michel Jarre og andre synthpionerer og høres ut som soundtracket til en hyggelig scifi-film.

«Music for Insomniacs Part II»

Vanskelighetsgraden Berry har satt for musikkarrieren til tross, Berry blir lagt merke til. Han har samarbeidet med Paul McCartney og en rekke andre artister, og til høsten er Berry support for Steven Wilson (Porcupine Tree) i Royal Albert Hall.

 

Her kan du søke etter og låne bl.a. musikk, noter, DVD’er og filmer i Deichmans katalog

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 64 andre abonnenter