Øya 2015 – Taake

096_Taake_140815

Hoest eier til og med i hvite jeans.

Tekst: Katrine Judit Urke
Foto: Stian Schløsser Møller

Teltscena Sirkus lukker ute omverden og har potensiale til å skape en fredag ettermiddagsstemning uten sol og blomsterpiker. Sirkus kler, naturlig nok, de mørke uttrykkene, og Taake var heldige som fikk spille der til forskjell fra for eksempel Krakow, et annet metallband fra Bergen, som spilte på Hagen dagen etter.

Venninna jeg lukker meg inne i Sirkus sammen med forteller at hun ut ifra det lille hun har hørt av Taake vil karakterisere musikken som en krysning mellom skate punk og svartmetall. Og når bandet entrer scenen, får jeg faktisk andre assosiasjoner enn jeg har fått av Taake tidligere. Hoest er til min store overraskelse ikledd kritthvite (i samme farge som sminken) jeans og lys dongerijakke, noe jeg etter hvert ser at ser vanvittig kult ut. Sanseinntrykkene blir nemlig litt grøtete, det vi hører og ser går litt i ett. For så vidt kan jo denne «grøtetheten» sies å være et sjangertrekk ved svartmetall, men denne kontrasten er likevel effektiv.

For frontmannen blir virkelig synlig, det er noe mektig og nærmest mytisk over Hoest der han står. Og når han løfter rødvinsflaska (som han drikker rett av) og skåler mot publikum før «Myr» spilles, attpåtil (og til min store fornøyelse) med banjo til forskjell fra på John Dee i desember, står vi og innser at vi har blitt litt eid.

Leave A Comment

Kontaktinfo

Arne Garborgs plass 4,
0179 Oslo
Tlf.: 23 43 29 22

Redaktør:
victor.josefsen@
kul.oslo.kommune.no

www.deichman.no

Åpningstider

Åpningstider sept. - mai:
Man - fre: 9 - 19
Lørdag: 10 - 16
Søndag: Stengt

Åpningstider juni - august:

Man - fre: 9 - 18
Lørdag: 11 - 15
Søndag: Stengt

Om musikkavdelingen

Avdelingen mottar henvendelser fra hele landet og er dermed en nasjonal ressurs, og er en del av et landsomfattende nettverk av musikkbiblioteker og -arkiver blant annet gjennom sin tilknytning til Norsk Musikkbibliotekforening.

Vi tilbyr

Musikkavdelingen tilbyr en stor samling med CD, DVD, noter og bøker, og bred kompetanse blant personalet. Samlingen inkluderer også materiale innen dans.

Utlån, reservering og levering av materiale er selvbetjent, noe som gjør oss enda mer tilgjengelig for de som ønsker hjelp til å finne frem i samlingen eller slå av en musikkprat!