Søk Meny Lukk
Lukk
Purity Ring, Rockefeller, 2015-11-09, Foto: Tommy Østby/Tommyfoto.no
Av: admin Anmeldelser 3. desember 2015

Purity Ring – musikk for både hipstere og hvermansen

Purity Ring, Rockefeller, 2015-11-09, Foto: Tommy Østby/Tommyfoto.no

Purity Ring på Rockefeller 9. november 2015. Foto: Tommy Østby

Purity Ring føles ekstremt trendy og tidsriktig. Fusjonen av drømmende glassklar popvokal og tunge, suggerende elektroniske beats er vel noe av det som kjennetegner vår tids musikalske trend, i alle fall innenfor det populære segmentet de siste årene.

 

Forskjeller er der riktignok. Der indiefolket flokker seg rundt artister som Grimes, Twin Shadow, The Knife og Active Child, velger den gemene hop gjerne først og fremst Robyn og Madonna. Uansett synes den elektroniske popmusikken å ha beveget seg mot sentrum av vår smakskjerne og har fått en voldsom appell.

 

Slik er det vel med musikk som glir like godt inn til nattklubbens svette dansegulv som til kjøpesenterets sitt i utgangspunktet mer avdempede natur.

 

Om Purity Ring blir nevnt i den musikalske kanon nedtegnet om vår tid skal være usagt, men under ett bakteppe av elektroniske beats og klangfulle pianotoner leverer Megan James (vokal) Corin Roddick (produksjon) ett nesten skamløst fengende album. Albumet føk i mars inn på topp på Billboards liste for elektonika/dance og den kanadiske duoen har blitt en yndig samarbeidspartner for flere hiphop-artister.

 

PurityRing_AnotherEternity

 

ANOTHER ETERNITY (4AD, 2015) er vel så mye pop som elektronika. I front står Megan støtt og stødig med en svært behagelig stemme som nekter å la seg styre av de ofte viltre pompøse knyttnevene i bakgrunnen. Og det er nettopp den kontrasten mellom den myke fronten og den mørke omslutningen som gjør dette ekstra hørbart. Aller best er duoen på listetopperen “Bodyache”, en melodisk genistrek som lett kunne fått plass på en av de senere Robyn-platene. Andre ganger, som på “Begin Again” og “Stranger Than Earth”, går instrumenteringen mer i en intrikat retning uten å miste fokus på den gode melodien.

 

ANOTHER ETERNITY kan være din kompanjong i nattens mulm og mørke eller din opplysende kamerat en het sommerdag. Eller sagt med andre ord: Purity Ring er musikk for både hipstere og hvermansen.

 

 

 

Anmeldelsen er hentet fra Musikkbloggen – Bergen Offentlige Bibliotek
Tekst: Arild Ness

 

Sjekk også:

Purity Ring, Rockefeller, 2015-11-09, Foto: Tommy Østby/Tommyfoto.no

Purity Ring på Rockefeller 9. november 2015. Foto: Tommy Østby

Purity Ring på Rockefeller – strålende scenografi

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 64 andre abonnenter