Et middels hipt nachspiel

Running_Away_-_Peacock_Kitch

RUNNING AWAY
PEACOCK KITC (2013)
CRISPIN GLOVER RECORDS

3

 

BYR OPP TIL TRØNDER-DANS // En samling av trønderske musikere har sett seg leie på Trondheims storhetstid som festmusikkhovedstad endte en gang rundt inngangen til 90-tallet. For å ta hegemoniet tilbake har de dannet Running Away og slipper nå debutskiva Peacock Kitch. De er ikke snauere enn at de sveiper innom de fleste dansevennlige sjangre som finnes i skjæringspunktet svett synthrock, lødig pønk, skakk disko, funk og søt elektropop. I tilnærmet denne rekkefølgen, og alt samtidig. Albumet er altså temmelig sjangerspraglet. Og på samme vis som påfuglens praktfulle stjert truer med å velte hele fuglen, blir den overlessede viljen til å by opp til en hvilken som helst dans ganske baktung. Det holder ikke at opptil begge de første låtene er ganske så festlige, når en god inngang ender i mas mas mas over hele linja. Og blåmandag allerede før du rekker å tenke at det holder med en utgave av Sirkus Eliassen. Noe som heldigvis kun er ett blindspor på plata, før de lar den ebbe ut i et middels hipt nachspiel. / ASLAUG OLETTE KLAUSEN

 

 

Anmeldelsen er tidligere publisert i Spirit utgave 3 2013

 

Aslaug Olette Klausen er frilansjournalist og medieviter.  Anmelder musikk for Spirit og Gaffa. Tilkallingsvikar i Journalisten, og skriver relativt fast for Ballade. Har vært blant annet medieovervåker og webkommunikatør. Skrev for musikkmagasinet Puls på slutten av 90-tallet.

 

PS Snart kommer vi med anmeldelse av trønderrockerne Stage Dolls’ årlige julekonsert på Sentrum Scene.

Leave A Comment

Kontaktinfo

Arne Garborgs plass 4,
0179 Oslo
Tlf.: 23 43 29 22

Redaktør:
victor.josefsen@
kul.oslo.kommune.no

www.deichman.no

Åpningstider

Åpningstider sept. - mai:
Man - fre: 9 - 19
Lørdag: 10 - 16
Søndag: Stengt

Åpningstider juni - august:

Man - fre: 9 - 18
Lørdag: 11 - 15
Søndag: Stengt

Om musikkavdelingen

Avdelingen mottar henvendelser fra hele landet og er dermed en nasjonal ressurs, og er en del av et landsomfattende nettverk av musikkbiblioteker og -arkiver blant annet gjennom sin tilknytning til Norsk Musikkbibliotekforening.

Vi tilbyr

Musikkavdelingen tilbyr en stor samling med CD, DVD, noter og bøker, og bred kompetanse blant personalet. Samlingen inkluderer også materiale innen dans.

Utlån, reservering og levering av materiale er selvbetjent, noe som gjør oss enda mer tilgjengelig for de som ønsker hjelp til å finne frem i samlingen eller slå av en musikkprat!