Vinner av Nordic Music Prize: Band of Gold

I går, torsdag 3. mars, ble Phonofile Nordic Music Prize delt ut i Tono-Loungen på Youngstorget. Det er en nordisk jury som har plukket ut 12 nominerte artister fra de nordiske landene, og en internasjonal jury valgte en vinner: Band of Gold.

Dett er første gang et norsk har vunnet denne prisen. Her er juryens begrunnelse:

– Band of Gold’s debut album united all the judges in praise for its skillful, fascinating melding of varied styles and tropes. It is an album steeped in the traditions of classic pop rock from Abba to Fleetwood Mac; dazzling arrangements and harmonies, great tunes, terrific playing.

But there is something more unusual at work here too, a sense of experimentalism and the maverick. These tensions and juxtapositions are what makes this such a rich and nuanced record, one that sticks in your head after just one listen and where you fill find more on each listen.

Band of Golds album tronet øverst på flere av våre skribenters årets beste album lister i fjor.

 

band ofBand of Gold – Band of Gold

Big Bang-heltene Nicolai Eilertsen og Olaf Olsen allierer seg med Nina Elisabeth Nordtvedt, dytter låtene hennes gjennom sin særegne maskin og ut i andre enden får vi det jeg opplever som årets beste norske album.

Det hele er gjennomsyret av en tilbakelent popteft det er en glede å observere. Hooklinjene har en udiskutabel gjenklang fra [fyll inn ditt favoritt-tiår], ja, for det har noe tidløst over seg, dette.

Og bærer ikke omslaget noen referanser til ABBAs svanesang The Visitors?

Frank Michaelsen

Leave A Comment

Kontaktinfo

Arne Garborgs plass 4,
0179 Oslo
Tlf.: 23 43 29 22

Redaktør:
victor.josefsen@
kul.oslo.kommune.no

www.deichman.no

Åpningstider

Åpningstider sept. - mai:
Man - fre: 9 - 19
Lørdag: 10 - 16
Søndag: Stengt

Åpningstider juni - august:

Man - fre: 9 - 18
Lørdag: 11 - 15
Søndag: Stengt

Om musikkavdelingen

Avdelingen mottar henvendelser fra hele landet og er dermed en nasjonal ressurs, og er en del av et landsomfattende nettverk av musikkbiblioteker og -arkiver blant annet gjennom sin tilknytning til Norsk Musikkbibliotekforening.

Vi tilbyr

Musikkavdelingen tilbyr en stor samling med CD, DVD, noter og bøker, og bred kompetanse blant personalet. Samlingen inkluderer også materiale innen dans.

Utlån, reservering og levering av materiale er selvbetjent, noe som gjør oss enda mer tilgjengelig for de som ønsker hjelp til å finne frem i samlingen eller slå av en musikkprat!