By:Larm 2016 – Emma Acs

Emma Acs

Jeg entrer Revolver med en forventning om å oppleve 60-tallsinspirert, feminin, men hipp pop. Det jeg skal få oppleve denne halvtimen viser seg å være så enda mer enn det.

Emma Acs starter konserten med et lydbilde fra havet. Vokalisten ser ut som en blanding mellom en supermodell og karakteren Jessa fra Girls og siden hun er dansk og har langt, rødt hår tenker jeg i tabloide overskrifter som «Den hippe havfrue».

Både det visuelle og låtmaterialet er en salig blanding som får assosiasjonene til å løpe i alle retninger. Til venstre for seg har Emma Acs en kvinne som blant annet har tatt med seg en sitar. I tillegg til 60-tallsvokalister tenker jeg på Cocteau Twins, PJ Harvey og grunge, men dette er ikke rotete, men et svært velkomponert materiale.

Jeg får inntrykk av at det er flere i publikum som ikke kjenner Emma Acs fra før. Bak meg overhører jeg en samtale i en gjeng som er uenige om de skal bli eller ikke: «Jo, vi blir én låt til, dette er den beste konserten hittil», blir det vinnende argumentet.

Emma Acs er svært kontaktsøkende, og det er tydelig at hele bandet elsker å spille. Artisten danser og beveger seg inn mot publikum og er også på et tidspunkt nede på gulvet hos oss. Hun holder mikrofonen mot ansiktet på måten vi kjenner fra hiphop-verdenen og vokalen låter vanvittig kul både med og uten effekter.

Etter konserten går det et deilig sukk i publikum. Bak meg, og ikke i samme gjeng som jeg overhørte tidligere (de gikk etter én låt til som annonsert), hører jeg faktisk ei jente si at «dette er den beste konserten jeg har vært på». For meg var Emma Acs helt klart den beste By:Larm-konserten, og jeg kan nesten ikke vente til neste anledning til å oppleve dem.

Leave A Comment

Kontaktinfo

Arne Garborgs plass 4,
0179 Oslo
Tlf.: 23 43 29 22

Redaktør:
victor.josefsen@
kul.oslo.kommune.no

www.deichman.no

Åpningstider

Åpningstider sept. - mai:
Man - fre: 9 - 19
Lørdag: 10 - 16
Søndag: Stengt

Åpningstider juni - august:

Man - fre: 9 - 18
Lørdag: 11 - 15
Søndag: Stengt

Om musikkavdelingen

Avdelingen mottar henvendelser fra hele landet og er dermed en nasjonal ressurs, og er en del av et landsomfattende nettverk av musikkbiblioteker og -arkiver blant annet gjennom sin tilknytning til Norsk Musikkbibliotekforening.

Vi tilbyr

Musikkavdelingen tilbyr en stor samling med CD, DVD, noter og bøker, og bred kompetanse blant personalet. Samlingen inkluderer også materiale innen dans.

Utlån, reservering og levering av materiale er selvbetjent, noe som gjør oss enda mer tilgjengelig for de som ønsker hjelp til å finne frem i samlingen eller slå av en musikkprat!