Singelanmeldelse: Panda Panda «Halcyon Years»

pandapanda

Artist: Panda Panda

Singel: «Halcyon Years» (2016)

Plateselskap: Riot Factory

5

 

Vårt (eller mitt da…) norske favorittplateselskap for tiden, Riot Factory, slutter ikke å imponere med utgivelsene sine. De slipper den ene knakende gode artisten etter den andre. Forrige gang vi holdt på å dåne av begeistring var da Snøskreds fantastiske andreplate, «Empty House», ble sluppet for en drøy måned siden. Nå er det altså Panda Panda som står på trappene med en ny singel, nemlig «Halcyon Years». Panda Panda er et ungt trønderband som har begynt å akkumulere buzz og åtgaum.
Med rette, for låten er sjokkerende bra og helt i stil med resten av Riot Factorys musikkprofil. Altså vellprodusert shoegazing med ren og deilig pop like under overflaten. «Halcyon Years» er en skitsmart komposisjon som evner å låte drømmende og vitalt på en naturlig måte, og som krydres med lekre støydetaljer og progressive trommer. Vokalsporet er dobbelt med mann/kvinne dynamikk. Oppløftende og melankolsk på samme tid. Strengt tatt ikke ulikt fagfellene Gold Celestes uttrykk.
Forrige singel, «New Friends», er av samme kaliber, altså en hakeslipp-kul låt som er umulig å ikke sette på repeat. Begge låtene er fra deres kommende debut-EP, «Halcyon Years», som er like om hjørnet. F.o.r.h.å.p.e.n.t.l.i.g.

Lars Junge

Her kan du se videoen til deres forrige singel, «New Friends».
YouTube sitt forhåndsvisningsbilde

Leave A Comment

Kontaktinfo

Arne Garborgs plass 4,
0179 Oslo
Tlf.: 23 43 29 22

Redaktør:
victor.josefsen@
kul.oslo.kommune.no

www.deichman.no

Åpningstider

Åpningstider sept. - mai:
Man - fre: 9 - 19
Lørdag: 10 - 16
Søndag: Stengt

Åpningstider juni - august:

Man - fre: 9 - 18
Lørdag: 11 - 15
Søndag: Stengt

Om musikkavdelingen

Avdelingen mottar henvendelser fra hele landet og er dermed en nasjonal ressurs, og er en del av et landsomfattende nettverk av musikkbiblioteker og -arkiver blant annet gjennom sin tilknytning til Norsk Musikkbibliotekforening.

Vi tilbyr

Musikkavdelingen tilbyr en stor samling med CD, DVD, noter og bøker, og bred kompetanse blant personalet. Samlingen inkluderer også materiale innen dans.

Utlån, reservering og levering av materiale er selvbetjent, noe som gjør oss enda mer tilgjengelig for de som ønsker hjelp til å finne frem i samlingen eller slå av en musikkprat!