Singelanmeldelse: Auden Prey «You Can’t Be Serious»

Artist: Auden Prey

Låt: «You Can’t Be Serious» (2016)

Plateselskap: Aftertouch Records

6

 

1 017 Foto: Simen Øvergaard

Auden Prey er, ifølge presseskrivet, «en hittil helt ukjent sanger/låtskriver fra Grimstad som er opptatt av at låtene mine ikke skal være kjedelige, men likevel ektefølte og enkle i formen». Han har dog bekjentskaper som ikke er like ukjente. Denne nyyyydelige debutsingelen er spilt inn med en del bransjetravere fra venstrefeltet av norsk pop/jazz. Jaga Jazzists Lars Horntvedt spiller saxofonsolo her, samt Even Ormestad (Jaga, A-Ha) har lagt et latterlig kult basspor på låten. Linnea Dale (Donkeyboy) korer med sin deilige stemme, som har en helt unik evne til å varme opp et refeng. Hun har tydeligvis også teft for hva hun blir med på av prosjekter.
Låten har en enkel bossa nova-takt gående, piano, gitar og et slags klokkespill/vibrafon-greie. Stemmen hans minner tidvis litt om Sufjan Stevens, og jeg får assosiasjoner til Sam Prekops to første soloplater her. Sjangeroverskridene, luftig, poppet, jazzet, nynnbart. Dødsbra.

Det er så svimlende bra at jeg vet liksom ikke helt hvor jeg skal gjøre av meg. Jeg er gravalvorlig når jeg sier at «You Can’t Be Serious» er den beste debutsingelen jeg har hørt på denne siden av 2000-tallet.
En 6er skal liksom være uoppnåelig, men Auden Prey klarer det på mest elegant vis med sin første singel. Klokkeklar 6er i min bok. Jeg legger meg flat. Gull. Årets låt, hands down (som de sier).

 

 

1 013 Foto: Simen Øvergaard

Leave A Comment

Kontaktinfo

Arne Garborgs plass 4,
0179 Oslo
Tlf.: 23 43 29 22

Redaktør:
victor.josefsen@
kul.oslo.kommune.no

www.deichman.no

Åpningstider

Åpningstider sept. - mai:
Man - fre: 9 - 19
Lørdag: 10 - 16
Søndag: Stengt

Åpningstider juni - august:

Man - fre: 9 - 18
Lørdag: 11 - 15
Søndag: Stengt

Om musikkavdelingen

Avdelingen mottar henvendelser fra hele landet og er dermed en nasjonal ressurs, og er en del av et landsomfattende nettverk av musikkbiblioteker og -arkiver blant annet gjennom sin tilknytning til Norsk Musikkbibliotekforening.

Vi tilbyr

Musikkavdelingen tilbyr en stor samling med CD, DVD, noter og bøker, og bred kompetanse blant personalet. Samlingen inkluderer også materiale innen dans.

Utlån, reservering og levering av materiale er selvbetjent, noe som gjør oss enda mer tilgjengelig for de som ønsker hjelp til å finne frem i samlingen eller slå av en musikkprat!