Søk Meny Lukk
Lukk
Av: larsjunge Anmeldelser 25. juli 2016

Utstilling på gul sone: fransk nybølge!

fransk nybølge
I disse tider hvor superheltfilmene fyller hvert bidige lerret i det ganske land, kan det være godt å avreagere med litt realisme. Stikke fingeren i jorden, på en måte. Det to måter å gjøre det på (i overført betydning, ikke konkret, det blir en tredje måte…): Enten britisk, såkalt kitchen sink realisme (utstilling kommer!) eller da altså fransk nybølge som er denne ukes utstilling.
Å se filmer som ikke er spesielt tilgjorte, skutt på gaten med håndholdt kamera, eksistensielle spørsmål, ungdommelig hovmod, kjærlighet, død – ja livet i det hele tatt. Ikke noe idiotisk larger than life plott eller en verden som skal reddes. Det skal gjerne ikke mer til for å få en fin filmopplevelse.
Her har vi samlet sammen en liten del av hva Deichman sitter på av filmhistorie. Noen av klassikerne mangler, men de finnes ofte på en av deichmans andre filialer, ikke på Hovedbiblioteket hvor denne utstillingen finner sted. Det er dog bare å bestille filmene fra de respektive filialene og hente dem der hvor det er mest beleilig for deg. Det er selvsagt mange flere regissører underlagt fransk nybølge, men for ikke å overvelde har vi lagt fokus på disse tre:

Francois Truffaut

Jean-Luc Godard

Louis Malle (noen grinebitere vil gjerne hevde at Malle egentlig ikke var en del av den «ekte» franske nybølgen, men det får så være. Han laget noen av de beste filmene i epoken)

Konkret i vår utstilling:
fransk nybølge1

Fransk nybølge 2

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 64 andre abonnenter