Øya 2016 – Band of Gold

28935112165_2ddd67eea7_z

 Tekst: Lars junge
Foto: Johannes Granseth

For ganske nøyaktig et år siden kom Band of Gold ut av det blå med et kanonalbum som fikk anmeldere over det ganske land til å trille rause terninger. Bandet, eller prosjektet snarere, er startet av superbassist Nikolai Hængsle Eiliertsen og Nina Elisabeth Mortvedt. Hængsle Eiliertsen spiller i fjøksen band og kjenner de fleste aktive musikere i Norge kan det late til.

De spiller en deilig form for softrock ispedd ABBA og bittelitt Steely Dan. Produksjonen er også helt smør i ørene. Platen ble da også kåret til årets nordiske album av Phonofile Nordic Music Prize. Det var første gang et norsk band har fått den prisen.

De entrer scenen i regnværet, men evner å få oss til å glemme at vi står til anklene i gjørme. De har en imponerende line-up i live-sammenheng også: Olaf Olsen (Big Bang og bror til Todd Terje), Prins Thomas på perkusjon, Lars Horntvedt på blås (samt to andre jeg ikke dro kjensel på). I tillegg kom Hans Magnus Ryan, bedre kjent som Snah fra Motorpsycho ut og gjestet på noen låter. De spilte de feiende flotte låtene fra debutalbumet sitt i mer eller mindre ren rekkefølge fra innspillingen om jeg ikke tar helt feil.

Noen av låtene ligger på vippen mellom 70- 0g 80-tallet. De som lukter mest 70-talls funker best i mine ører, men alt låter virkelig grandiost og passer fint til den store amfiscenen. Noen av låtene er ganske tunge å dra i gang, men når de først får luft under vingene er det lite som kan stoppe dem.
Det eneste skjæret i settlisten var kanskje at de avsluttet med den mest sidrumpa låten, merkelig valg ettersom den nest siste hadde en vært en helt fantastisk grand finale.

 

Band of Gold

 

Sjekk også:

Band of Golds album tronet øverst på flere av våre skribenters årets beste album lister i fjor.

 

band ofBand of Gold – Band of Gold

Big Bang-heltene Nicolai Eilertsen og Olaf Olsen allierer seg med Nina Elisabeth Nordtvedt, dytter låtene hennes gjennom sin særegne maskin og ut i andre enden får vi det jeg opplever som årets beste norske album.

Det hele er gjennomsyret av en tilbakelent popteft det er en glede å observere. Hooklinjene har en udiskutabel gjenklang fra [fyll inn ditt favoritt-tiår], ja, for det har noe tidløst over seg, dette.

Og bærer ikke omslaget noen referanser til ABBAs svanesang The Visitors?

Frank Michaelsen

 
 
Bigbang på Sentrum Scene – Bilder (2015)
Bigbang på Sentrum Scene – Bilder‏ (2013)
Bigbang i storform – Oslo Spektrum (2013)
Videopremiere: «Little Heart Bomb» av Bigbang

Øya 2014: Todd Terje – Hjemmeseier
Plateanmeldelse: Prins Thomas “Principe Del Norte”
Todd Terjes nye versjoner av Beraneks «Dra Te Hælvete»

Konsertplakater fra 25 år med Motorpsycho
Motorpsycho på Rockefeller – de har alltid vært bra.
Motorpsycho – Supersonic Scientists.
Jeg er forelsket i Motorpsycho, igjen.
Motorpsycho på Teknisk museum.

Leave A Comment

Kontaktinfo

Arne Garborgs plass 4,
0179 Oslo
Tlf.: 23 43 29 22

Redaktør:
victor.josefsen@
kul.oslo.kommune.no

www.deichman.no

Åpningstider

Åpningstider sept. - mai:
Man - fre: 9 - 19
Lørdag: 10 - 16
Søndag: Stengt

Åpningstider juni - august:

Man - fre: 9 - 18
Lørdag: 11 - 15
Søndag: Stengt

Om musikkavdelingen

Avdelingen mottar henvendelser fra hele landet og er dermed en nasjonal ressurs, og er en del av et landsomfattende nettverk av musikkbiblioteker og -arkiver blant annet gjennom sin tilknytning til Norsk Musikkbibliotekforening.

Vi tilbyr

Musikkavdelingen tilbyr en stor samling med CD, DVD, noter og bøker, og bred kompetanse blant personalet. Samlingen inkluderer også materiale innen dans.

Utlån, reservering og levering av materiale er selvbetjent, noe som gjør oss enda mer tilgjengelig for de som ønsker hjelp til å finne frem i samlingen eller slå av en musikkprat!