Sibiir appellerer til det sofistikerte metalhuet

sibiir

Vi fikk med oss Sibiir på årets Øyafestival, den mest avslappa og koselige scenen på Øya, Biblioteketscenen, var åsted for noen av de mest brutale banda på Øyaplakaten. Sibiir var en eksplosiv pakke av energi og svette live. Det korte settet gjorde at man vil høre mer, og det kan du gjøre på Revolver 29. oktober.

 Tekst: Asle Tangen
Foto: Erik Moholdt

Her følger flere grunner til at du bør ta turen til Revolver 29. oktober (anmeldelse av Sibiirs konsert på årets Øya): Sibiir appellerte til det litt mer sofistikerte metalhuet (såfremt man kan kalle et metalhue sofistikert?). Chunky Trashmetal-riffing med noen brutale hardcore grooves gir en tøff miks som de selv kaller post metallic blackened hardcore. Sånne sjangerbeskrivelser sier meg ikke så mye, men gitaristene Tobias Gausemel Backe og Steffen Grønneberg låter steintøffe sammen, og med intrikat riffing kombinert med en tight rytmeseksjon og en intens vokal er det eneste ordet som beskriver Sibiir: kanon! Som liveband er Sibiir en eksplosiv pakke av energi og svette. Det korte settet gjør at man vil høre mer, og det ryktes at de har vært i studio og spilt inn debutskiva som vil nå våre ører i oktober, så da er det bare å glede seg. Ut ifra det jeg hørte på Øya kommer det til å låte helt kanon!

 

28313425653_2db0970d50_z 28643894080_221ec47db2_z 28643894320_8dedd23be5_z 28643895150_2900118fef_z 28824144172_8aee11e119_z

 

40 minutter i kjøttkverna til Sibiir var en overraskende og etterlengtet glede på slutten av torsdagen. Biblioteketscenen, som med sine bøker i kulissene appellerer mer til bokbad fremfor ultra-aggressiv metal, ga en intim og absurd metal opplevelse. Til fremtidige Øyafestivaler, mer rock og metal på Biblioteket-scenen. Det funket overraskende bra.

På Revolver 29. oktober kan du se Sibiir live.

Denne anmeldelsen er tidligere publisert her.

Leave A Comment

Kontaktinfo

Arne Garborgs plass 4,
0179 Oslo
Tlf.: 23 43 29 22

Redaktør:
victor.josefsen@
kul.oslo.kommune.no

www.deichman.no

Åpningstider

Åpningstider sept. - mai:
Man - fre: 9 - 19
Lørdag: 10 - 16
Søndag: Stengt

Åpningstider juni - august:

Man - fre: 9 - 18
Lørdag: 11 - 15
Søndag: Stengt

Om musikkavdelingen

Avdelingen mottar henvendelser fra hele landet og er dermed en nasjonal ressurs, og er en del av et landsomfattende nettverk av musikkbiblioteker og -arkiver blant annet gjennom sin tilknytning til Norsk Musikkbibliotekforening.

Vi tilbyr

Musikkavdelingen tilbyr en stor samling med CD, DVD, noter og bøker, og bred kompetanse blant personalet. Samlingen inkluderer også materiale innen dans.

Utlån, reservering og levering av materiale er selvbetjent, noe som gjør oss enda mer tilgjengelig for de som ønsker hjelp til å finne frem i samlingen eller slå av en musikkprat!