Singelanmeldelse: Fieldfare – «Easier For You»

fieldfare1

 

Artist: Fieldfare

Låt: Easier For You (2016)

Plateseselskap: Øra Fonogram

Terningkast: 4

 

«Easier For You» er en sånn låt som er så luftig og deilig at jeg skulle ønske jeg bodde i en stor funkisvilla med utsikt over en fjord, og hadde stereoanlegg i hundretusenkronersklassen. Da kunne jeg sitte i anleggets sweet spot og lytte til musikk som dette mens høstregnet pisker ned over fjorden. Sånn er det ikke. Der igjen, hadde jeg hatt råd til en funkisvilla med hundretusenkronersanlegg hadde jeg neppe hatt tid/krefter/oversikt til å snøfte frem et smalt band som Fieldfare – med mindre jeg leste Deichmans musikkblogg da.

Fieldfare er en ny konstellasjon av musikere med fartstid i orkester som The Fjords, Kari Harneshaug, og Spellemansnominerte Megalodon Collective. Det låter unektelig jazzet, og, om jeg kan tillate meg selv å være litt frekk: litt som om de er nyutdannet fra en eller annen musikkhøyskole.

Dette er uansett en meget kyndig form for pop som ligger og lurer i grenselandet mellom jazz og et mer rootsy uttrykk. I bakgrunnen på nesten hele låten ligger det en lapsteel som maler melodilinjer på siden av resten av låten. Vokalist Siril Malmedal Hauges stemme låter som smør i hodetelefonene mine (Sony MDR MA900). Det er noe litt køntri i stemmen hennes i tillegg til det mest åpenbare jazzige ved henne. Hun har en sterk stemme med god rekkevidde. Jeg gleder meg til albumet. Funkisvilla eller ei.

 

 

fieldfare

 

Sjekk også:

Kari Harneshaug – 5 om bøker og musikk

Plateanmeldelse: Kari Harneshaug «We Were Closer to the End»

Albumanbefaling: Kari Harneshaug – Early Morning Memories

 

Mer Kari Harneshaug

Comments
One Response to “Singelanmeldelse: Fieldfare – «Easier For You»”
Trackbacks
Check out what others are saying...
  1. […] denne talentfulle kvartetetten, var i siste kvartal i fjor da de slapp den finfine singelen «Easier for you». Nå er EP’en her, og de byr på mer av sin kjølige og stilfulle pop med jazzknekk i […]Leave A Comment

Kontaktinfo

Arne Garborgs plass 4,
0179 Oslo
Tlf.: 23 43 29 22

Redaktør:
victor.josefsen@
kul.oslo.kommune.no

www.deichman.no

Åpningstider

Åpningstider sept. - mai:
Man - fre: 9 - 19
Lørdag: 10 - 16
Søndag: Stengt

Åpningstider juni - august:

Man - fre: 9 - 18
Lørdag: 11 - 15
Søndag: Stengt

Om musikkavdelingen

Avdelingen mottar henvendelser fra hele landet og er dermed en nasjonal ressurs, og er en del av et landsomfattende nettverk av musikkbiblioteker og -arkiver blant annet gjennom sin tilknytning til Norsk Musikkbibliotekforening.

Vi tilbyr

Musikkavdelingen tilbyr en stor samling med CD, DVD, noter og bøker, og bred kompetanse blant personalet. Samlingen inkluderer også materiale innen dans.

Utlån, reservering og levering av materiale er selvbetjent, noe som gjør oss enda mer tilgjengelig for de som ønsker hjelp til å finne frem i samlingen eller slå av en musikkprat!