Singelanmeldelse: Spielbergs – «We Are All Going To Die / Daniil»

Spielbergs We Are All Going To Die Daniil

 

Artist: Spielbergs

Singel: «We Are All Going To Die / Daniil» (2017)

Plateselskap: Furuberget

5

 

Musikknyheter.no har også i år spurt personer som jobber med musikk om hvilke norske debutanter de har særlig tro på i det nye året. Jeg nevnte Spielbergs, ikke så overraskende, kanskje, etter mine lovprisninger av de to første singlene her på bloggen.

I likhet med Level & Tyson spiller Spielbergs for her og nå, eller for hvilken som helst tidsperiode, og det gjør de bra. Spielbergs viser på «We Are All Gonna Die / Daniil» at de innehar omtrent den samme hjerteskjærende attituden og nerven som Superchunks «Slack Motherfucker». Spielbergs selv sier at låta fort kan minne om band som Japandroids, Fucked Up og …Trail of Dead. Iallfall, begge de to nye Spielbergs-låtene er et intenst stykke musikk.

«Daniil» refererer til den russiske surrealisten, poeten og forfatteren Daniil Kharms.
– Daniil er en hyllest til den russiske modernisten og surrealisten Daniil Kharms. Låten parafraserer to av hans dikt til en tekst om å gjøre seg selv usynlig til det punktet hvor man ikke lenger ser seg selv, eller får gjort noe med sin egen usynlighet, forteller Spielberg.

Universet til Spielbergs er variert, som på forrige singel, monumentale «Ghost Boy», med sine dvelende, søkende stemninger, en dose av Arcade Fires widescreen indie (før de ble disco-frelst) og post-rock. «Ghost Boy» er fortsatt høydaren til Spiellbergs, tett fulgt av «We Are All Going To Die / Daniil» og «Daisy! It’s the New Me».

Mange godord fra meg igjen, altså, og det fortjener Spielbergs. Spielbergs force i forhold til  mange andre ny-indie-band er at de (pga. av erfaring) har et bevisst forhold til indie-virkemidlene, ikke minst, de vet hvordan destillere det i Spielbergs.

«We Are All Going To Die / Daniil»-singelen oppsummert: For å sitere vår Superchunk-anmelder: Øs, pøs og catchy hooks. Mer enn nok.

 

 

Her kan du søke etter og låne utgivelser i Deichmans katalog

 

Les også:

Gaffas mini-intervju med Spielbergs om låtene på dobbeltsingelen (for øvrig skrevet av Ellen Lund, som også spiller på Norges cooleste Ping-pong lag, Lakkegata pingpongforenig). Jada, i denne bloggen får du vite om både det ene og det andre.

 

Sjekk også:

Singelanmeldelse: Spielbergs – «Ghost Boy»

Singelanmeldelse: Spielbergs – «Daisy! It’s the New Me»

Leave A Comment

Kontaktinfo

Arne Garborgs plass 4,
0179 Oslo
Tlf.: 23 43 29 22

Redaktør:
victor.josefsen@
kul.oslo.kommune.no

www.deichman.no

Åpningstider

Åpningstider sept. - mai:
Man - fre: 9 - 19
Lørdag: 10 - 16
Søndag: Stengt

Åpningstider juni - august:

Man - fre: 9 - 18
Lørdag: 11 - 15
Søndag: Stengt

Om musikkavdelingen

Avdelingen mottar henvendelser fra hele landet og er dermed en nasjonal ressurs, og er en del av et landsomfattende nettverk av musikkbiblioteker og -arkiver blant annet gjennom sin tilknytning til Norsk Musikkbibliotekforening.

Vi tilbyr

Musikkavdelingen tilbyr en stor samling med CD, DVD, noter og bøker, og bred kompetanse blant personalet. Samlingen inkluderer også materiale innen dans.

Utlån, reservering og levering av materiale er selvbetjent, noe som gjør oss enda mer tilgjengelig for de som ønsker hjelp til å finne frem i samlingen eller slå av en musikkprat!