Singelanmeldelse: kathinka – «Peace and Love»

kathinka

 

Artist: kathinka

Låt: «Peace and Love» (2017)

Plateselskap: usignert (her har du sjansen din journ. anm.)

5

 

Ah, ingenting er som deilig, bergensk shoegaze!( Vel, Slowdive og My Bloody Valentine er er ikke så verst de heller da, journ.anm.) kathinka (Anette Kathinka Servan) har holdt det gående i forskjellige band og spilt sammen med Major Parkinson og Hypertext. I dette soloprosjektet har hun fått drahjelp av habile folk som Richard Myklebust (The Megaphonic Thrift, Misty Coast, Datarock mfl.) og trommeslager Kim Åge Furuhaug, som har spilt med fjøksen artister som Aurora, Lars Vaular og Bloody Beach.

Låten «Peace and Love» er en nydelig midtempo-sak med sjøsyke gitarer, drømmende vokal, full av detaljer, som aldri tar over, som  får fokus når det er deres tid til å skinne. Det henger sikkert sammen med at det er Jørgen Træen som har mastret låten. Alt denne fyren tar i ender nesten opp med å låte gull. kathinka (det skal skrives med liten forbokstav) kan minne litt om Medicine, eller kanskje Dandy Warhols, i mine ører. Er det et hint av Kristin Hersh i stemmen hennes? Melodilinjen ligger uansett i førersetet, og den er god, meget god. Bergenserne kan dette med sjangerrock etter hvert. Hatten av. Til høsten kommer det et album.

 

Leave A Comment

Kontaktinfo

Arne Garborgs plass 4,
0179 Oslo
Tlf.: 23 43 29 22

Redaktør:
victor.josefsen@
kul.oslo.kommune.no

www.deichman.no

Åpningstider

Åpningstider sept. - mai:
Man - fre: 9 - 19
Lørdag: 10 - 16
Søndag: Stengt

Åpningstider juni - august:

Man - fre: 9 - 18
Lørdag: 11 - 15
Søndag: Stengt

Om musikkavdelingen

Avdelingen mottar henvendelser fra hele landet og er dermed en nasjonal ressurs, og er en del av et landsomfattende nettverk av musikkbiblioteker og -arkiver blant annet gjennom sin tilknytning til Norsk Musikkbibliotekforening.

Vi tilbyr

Musikkavdelingen tilbyr en stor samling med CD, DVD, noter og bøker, og bred kompetanse blant personalet. Samlingen inkluderer også materiale innen dans.

Utlån, reservering og levering av materiale er selvbetjent, noe som gjør oss enda mer tilgjengelig for de som ønsker hjelp til å finne frem i samlingen eller slå av en musikkprat!