Singelanmeldelse: Herman Wildhagen – «Friends»

herman wildehagen

 

Artist: Herman Wildhagen

Låt: «Friends» (2017)

Plateselskap: Usignert

5

 

Herman Wildhagen spiller til daglig gitar i det finfine bandet Panda Panda som vi i Deichman musikkblogg er svært begeistret for. I fjor vant han Studentersamfunnets demokonkurranse og nå skal han piskede meg snart varme opp for zelveste Thomas Dybdahl – når han kommer til Trondheim. Wildhagen har fått luft under vingene. Hvordan låter så «Friends»?  Fengslende indiepop som bringer tankene hen mot Deerhunter/Atlas Sound. og Wildehagens vokal minner faktisk litt om Bradford Cox’ stemme også.

«Friends» er en smart, midtempo komposisjon. Mot slutten av låten kommer det inn en heftig saksofon med frie toner som løfter det hele ytterligere opp, og klasker på med femti ekstra IQ-poeng. Om man kan kritisere noe her så må det være lengden (sa brura), låten klokker inn på 2 minutter og 57 sekunder. I korteste laget? På den annen side er det jo bare å sette på repeat. Låten er så kul at det går fint. Rett inn på min playliste. I løpet av våren skal det komme en EP. Vi gleder oss, eller glær oss noe grønnjævlig, som de sier i Trøndelagen.

 

 

herman wildehagen foto

 

Her kan du søke etter og låne utgivelser, noter og bøker i Deichmans katalog

 

Sjekk også:

Anmeldelse: Panda Panda “Millions EP”
Singelanmeldelse: Panda Panda «Halcyon Years»
Thomas Dybdahl video – forteller om plata «The Great Plains»

Leave A Comment

Kontaktinfo

Arne Garborgs plass 4,
0179 Oslo
Tlf.: 23 43 29 22

Redaktør:
victor.josefsen@
kul.oslo.kommune.no

www.deichman.no

Åpningstider

Åpningstider sept. - mai:
Man - fre: 9 - 19
Lørdag: 10 - 16
Søndag: Stengt

Åpningstider juni - august:

Man - fre: 9 - 18
Lørdag: 11 - 15
Søndag: Stengt

Om musikkavdelingen

Avdelingen mottar henvendelser fra hele landet og er dermed en nasjonal ressurs, og er en del av et landsomfattende nettverk av musikkbiblioteker og -arkiver blant annet gjennom sin tilknytning til Norsk Musikkbibliotekforening.

Vi tilbyr

Musikkavdelingen tilbyr en stor samling med CD, DVD, noter og bøker, og bred kompetanse blant personalet. Samlingen inkluderer også materiale innen dans.

Utlån, reservering og levering av materiale er selvbetjent, noe som gjør oss enda mer tilgjengelig for de som ønsker hjelp til å finne frem i samlingen eller slå av en musikkprat!