Utstilling til psyktBRA! – i film og TV

Anders Danielsen Lie deltar i paneldebatten og spiller selv hovedrollen i de norske spillefilmene Reprise og Oslo 31. August.

Anders Danielsen Lie deltar i paneldebatten og spiller selv hovedrollen i de norske spillefilmene «Reprise» og «Oslo 31. august».

I en serie med panledebatter på Hovedbiblioteket rundt temaet psykisk helse, har vi nå kommet til film og TV. Musikk er unnagjort.
En film eller en TV-serie kan aldri “kurere” eller gi en virkelig dyp innsikt i et så komplekst og individuelt tema som mental helse. Man skal dog ikke kimse over filmmediets funksjon som en port til økt innsikt i et vanskelig og noe tabubelagt område.
Psykologer klappet i hendene over TV-serien Sopranos fordi den fikk frem det viktige poenget at behandling tar tid. Man trenger mer enn to-tre konsultasjoner før man er “frisk”. Sopranos strekker seg over flere år. En film kan ikke få frem denne effekten på samme måte, men en film kan male et bilde av enkeltskjebner som man kan identifisere/sympatisere med, og på den måten ha en positiv effekt på oss. I anledning denne debatten har vi plukket ut en del filmer, dokumentarer og TV-serier som er tematisk relevante. Utstillingen står ut mars måned.

TV-serier:
In treatment
Sopranos
Girls

Filmer:
Girl interrupted
Gjøkeredet
Ordinary people
Fjellet
Bare skyer beveger stjernene
A beautiful mind
Silver linings playbook
The Hours
The soloist
Vi må snakke om Kevin
Punch drunk love
A woman under the influence
Prozak nation
Melancholia
Såsom i en spegel
Control
A dangerous method
Naboer
Boys don’t cry

Dokumentarer:
Flink pike: en feelgood film om depresjon
Livet går faktisk videre: en film om unge etterlatte ved selvmord

 

PsyktBRA! – i musikken

Leave A Comment

Kontaktinfo

Arne Garborgs plass 4,
0179 Oslo
Tlf.: 23 43 29 22

Redaktør:
victor.josefsen@
kul.oslo.kommune.no

www.deichman.no

Åpningstider

Åpningstider sept. - mai:
Man - fre: 9 - 19
Lørdag: 10 - 16
Søndag: Stengt

Åpningstider juni - august:

Man - fre: 9 - 18
Lørdag: 11 - 15
Søndag: Stengt

Om musikkavdelingen

Avdelingen mottar henvendelser fra hele landet og er dermed en nasjonal ressurs, og er en del av et landsomfattende nettverk av musikkbiblioteker og -arkiver blant annet gjennom sin tilknytning til Norsk Musikkbibliotekforening.

Vi tilbyr

Musikkavdelingen tilbyr en stor samling med CD, DVD, noter og bøker, og bred kompetanse blant personalet. Samlingen inkluderer også materiale innen dans.

Utlån, reservering og levering av materiale er selvbetjent, noe som gjør oss enda mer tilgjengelig for de som ønsker hjelp til å finne frem i samlingen eller slå av en musikkprat!