Singelanmeldelse: Atilla – «Through the Woods»

Atilla through the woods

 

Artist: Atilla

Låt: «Through the Woods» (2017)

Plateselskap: Waterfall Music

4

 

Synthpop er i vinden som aldri før, eller det vil si, siden 1980-tallet. Denne duoen er fra Vestlandet? Vokalisten heter i alle fall Siri Byrkjedal og det er uomtvistelig et vestlandsnavn. Uansett. Atilla spiller iørefallende synthpop, som sagt, i samme landskap som f.eks. Beach House, men til forskjell fra Baltimore-duoen så bruker Atilla tydeligvis akustiske trommer. Det gjør seg. Byrkjedal synger ikke på en innsmigrende måte. Veldig kult! Hun har en særegen teknikk og bruker stemmen på en kløktig måte. Fraseringene hennes er skitkule. Får *litt* assosiasjoner til Jenny Hval, og hennes Rockettothesky-periode. Byrkjedals stemme er kanskje noe mørkere, hun kommer godt ned i brystkassen når hun ønsker det, og holder seg ikke bare oppe i hals/hode. Kort fortalt: hun kan synge. Eller mer presist: hun har stålkontroll på stemmen. Atillas låter er originale og catchy komposisjoner som tåler gjenhør. Bandet har nå gitt ut to av fire singler fra det kommende albumet som skal slippes i månedsskiftet mai/juni. De to neste neste singlene kommer i april og mai.

 

 

Her kan du søke etter og låne utgivelser i Deichmans katalog

 

Sjekk også:

Øya 2013: Beach House – Stemningsfull drømmepop
Beach House – «Sparks»

Plateanmeldelse: Jenny Hval – Blood Bitch
Øya 2015 – Jenny Hval: Summertime madness
Jennys video
Jenny Hval – Female Vampire
Jenny Hval er kåret til årets utfordrer
Jenny Hval «Blood Bitch (Sverre Knudsen)
Jenny Hval, «Apocalypse Girl» (Pedro Carmona-Alvarez)
Jenny Hval skrev et essay til katalogen til Rockheim

Leave A Comment

Kontaktinfo

Arne Garborgs plass 4,
0179 Oslo
Tlf.: 23 43 29 22

Redaktør:
victor.josefsen@
kul.oslo.kommune.no

www.deichman.no

Åpningstider

Åpningstider sept. - mai:
Man - fre: 9 - 19
Lørdag: 10 - 16
Søndag: Stengt

Åpningstider juni - august:

Man - fre: 9 - 18
Lørdag: 11 - 15
Søndag: Stengt

Om musikkavdelingen

Avdelingen mottar henvendelser fra hele landet og er dermed en nasjonal ressurs, og er en del av et landsomfattende nettverk av musikkbiblioteker og -arkiver blant annet gjennom sin tilknytning til Norsk Musikkbibliotekforening.

Vi tilbyr

Musikkavdelingen tilbyr en stor samling med CD, DVD, noter og bøker, og bred kompetanse blant personalet. Samlingen inkluderer også materiale innen dans.

Utlån, reservering og levering av materiale er selvbetjent, noe som gjør oss enda mer tilgjengelig for de som ønsker hjelp til å finne frem i samlingen eller slå av en musikkprat!