Filmutstilling: Med kæll i tittelen

For tiden har vi en ny filmutstilling på gul sone på Hovedbiblioteket. Denne gangen er fellesnevneren «mann» i tittelen. Påfallende mange filmer har altså «mann», «mannen» eller «menn» i tittelen.  Som for eksempel «Mannen uten minne», «Mannen på taket», «Mannen fra toget», «Mannen som ikke kunne le», «Maktens menn» også videre. Listen er lang. Dette er for øvrig ikke ment som noe innlegg i en kjønnsdebatt. Kun for moro skyld. Uten skjulte motiver.

Men megetsigende nok var det ikke nok filmer med «kvinne» i tittelen til at vi kunne lage en egen utstilling. Kun Pedro Almodóvars «Kvinner på randen av nervøst sammenbrudd», «The invisble woman», «The devil is a woman», «A woman in Berlin», «When a woman descends the stairs» og «I skyggen av kvinner».

PS. For våre nynorskbrukere betyr altså «kæll» mann, fyr, type eller kar på østfoldiansk.

 

rsz_med_kæll_i_tittelen

 

Her kan du søke etter og låne utgivelser og bøker i Deichmans katalog

Leave A Comment

Kontaktinfo

Arne Garborgs plass 4,
0179 Oslo
Tlf.: 23 43 29 22

Redaktør:
victor.josefsen@
kul.oslo.kommune.no

www.deichman.no

Åpningstider

Åpningstider sept. - mai:
Man - fre: 9 - 19
Lørdag: 10 - 16
Søndag: Stengt

Åpningstider juni - august:

Man - fre: 9 - 18
Lørdag: 11 - 15
Søndag: Stengt

Om musikkavdelingen

Avdelingen mottar henvendelser fra hele landet og er dermed en nasjonal ressurs, og er en del av et landsomfattende nettverk av musikkbiblioteker og -arkiver blant annet gjennom sin tilknytning til Norsk Musikkbibliotekforening.

Vi tilbyr

Musikkavdelingen tilbyr en stor samling med CD, DVD, noter og bøker, og bred kompetanse blant personalet. Samlingen inkluderer også materiale innen dans.

Utlån, reservering og levering av materiale er selvbetjent, noe som gjør oss enda mer tilgjengelig for de som ønsker hjelp til å finne frem i samlingen eller slå av en musikkprat!