Jack Nilcholson – 80 år

22. april fylte Jack Nicholson, sin generasjons kanskje «beste» skuespiller, 80 år. Hans nese for interessante filmprosjekter er i alle fall udiskutabel.
Mannen med det hevede øyenbrynet har gitt oss mange sublime filmøyeblikk opp gjennom årene. Fra de mest kjente rollene som McMurphy i «Gjørkeredet» (1975) til Jack Torrance i «Ondskapens Hotell» (1980) – til de noe mindre kjente som Robert Dupea i «Five Easy Pieces» (1970) og Buddusky i «The Last Detail» (1973). Han har gitt oss gode, kommersielle filmer som «Livets lyse side» (1997) og «Tid for ømhet» (1983), og på tampen av karrieren har det kommet et knippe mindre gode filmer som «The Bucketlist» (2007) og «Anger Managment» (2003). Vår  favoritt er nok likevel Jack Nicholson som J.J. Gittes i Roman Polanskis mesterverk, «Chinatown» (1974). Den eneste filmen som  har en perfekt slutt, i følge David Lynch.

Deichmanske Hovedbibliotek, gul sone har vi i denne anledning satt opp en liten utstillingen med de fleste av Jack Nichilsons filmer som vi har i vår samling – i tillegg til Marc Eliots biografi fra 2013 – både på norsk og engelsk.

 

Jack Nicholson utstilling

 

Titler til utlån:

Easy Rider

The Departed

Little shop of horrors

Wolf

The Passenger (Yrke: reporter)

Gjøkeredet

Livets lyse side

Ondskapens hotel

Tid for ømhet

Postmannen ringer alltid to ganger

Jerngress

Bucket list

Chinatown

Hva angår Schimdt

The fortune

Batman

Leave A Comment

Kontaktinfo

Arne Garborgs plass 4,
0179 Oslo
Tlf.: 23 43 29 22

Redaktør:
victor.josefsen@
kul.oslo.kommune.no

www.deichman.no

Åpningstider

Åpningstider sept. - mai:
Man - fre: 9 - 19
Lørdag: 10 - 16
Søndag: Stengt

Åpningstider juni - august:

Man - fre: 9 - 18
Lørdag: 11 - 15
Søndag: Stengt

Om musikkavdelingen

Avdelingen mottar henvendelser fra hele landet og er dermed en nasjonal ressurs, og er en del av et landsomfattende nettverk av musikkbiblioteker og -arkiver blant annet gjennom sin tilknytning til Norsk Musikkbibliotekforening.

Vi tilbyr

Musikkavdelingen tilbyr en stor samling med CD, DVD, noter og bøker, og bred kompetanse blant personalet. Samlingen inkluderer også materiale innen dans.

Utlån, reservering og levering av materiale er selvbetjent, noe som gjør oss enda mer tilgjengelig for de som ønsker hjelp til å finne frem i samlingen eller slå av en musikkprat!