Videopremiere på året Pridelåt 2017: Sam & Sky – «Skammens Diskotek»

Sam & Sky. Foto<. Emma Sukalic

Sam & Sky. Foto Emma-Sukalic

Duoen Sam & Sky fra Loddefjord i Bergen, Ullern i Oslo og bosatt på Sørlandet omfavner skammen og slenger en ny singel ut i vårluften mens de sliper danseskoene på Odderøya i Sørlandets hovedstad: Kristiansand. Duoen ny singel «Skammens Diskotek» er valgt ut til årets Pride-låt. Vi kjører videopremiere.

Sam & Sky lager upretensiøs  elektropop med digitale og analoge synther, sjølsnekra patcher, blandet med tykke tepper av vokalharmoni og banale tekster på bergensk – med et hint av Veronica Maggion, Robyn, Røyksopp og Eik.

– Vi er så happy for å kunne levere årets Pridelåt! – Sky

«Skammens Diskotek» omfavner dagen derpå, alle våre feil og mangler, alle valgene vi skulle ønske vi tok, og alle bussene vi skulle ha nådd – plasserer en diskopusekatt i fanget, stryker deg over håret og overbeviser deg om at alt egentlig er helt ok. » Sam & Sky

 

Sam & Sky. Foto: Emma Sukalic

Sam & Sky. Foto: Emma Sukalic

 

«Det var utrolig deilig å jobbe med denne låten – vi koser oss glugg med å lure inn så mange snodige, skamløse musikalske trekk som vi kan. Masse digge, gamle synther, kosebass og laidback vokal. Vi bryr oss jo fint lite om kred – det som betyr noe er om hodet ditt bobber i takt med låta. Da ruller vi ut lakrisen og spretter en champagne.» – Sky

– Vi bryr oss jo fint lite om kred – det som betyr noe er om hodet ditt bobber i takt med låta. Da ruller vi ut lakrisen og spretter en champagne.» – Sky

«Vi er så happy for å kunne levere årets Pridelåt! Det har gitt oss en mulighet å stå opp ekstra tydelig for noe som er viktig for oss – og som jeg tror er viktig for de aller fleste. Like rettigheter, frihet og mangfold. Vi håper så mange som mulig kommer seg ut og deltar i Pride i år – og husk at det er både en fest og en protest! Vi fester for frihet, vi danser for retten til å elske, vi dekker kroppen med glitter for retten til å skinne uansett hvem man er.» – Sky
Sam & Skyn sin nye singel «Skammens Diskotek» er valgt ut til årets Pride-låt. Vi kjører videopremiere.

 

Sam & Sky digger remixer. Remix EP’en er en godtepose med remixer fra flere Kristiansand-baserte produsenter + en halvstemt ukulele-trudelutt fra en champagne-beruset Sky. Up-and-coming SANDR og /’pıpɒpı/ har en bakgrunn fra laptop-studiet på UiA – i likhet med andre etablerte navn som TRXD, KREAM og Sonny Alven – mens ILKAMA er Kristiansands store kunstnerdatter Vilde Nupen, kjent fra den særdeles nydelige elektronica-duoen Sgrow. (Som nylig slapp den internasjonalt kritikerroste singelen «Is Anyone Where They Want To Be?»)

 

"Skammens Diskotek"Remix Collage av Taudalpoi.

«Skammens Diskotek»Remix Collage av Taudalpoi.

 

2. juni slipper Sam & Sky Musikkvideo + Remix EP,

Sam & Skye spiller i Oslo på Regnbuescenen på Musikkens Dag 3. juni. Duoen spiller på en rekke markeringer og festivaler i sommer. (Oslo, Bergen, Trondheim, Stavanger, Kristiansand, København).

 

Her kan du søke etter og låne utgivelser, bøker og noter i Deichmans katalog

 

Sjekk også:

by:Larm 2014: Veronica Maggio – Publikumsfavoritt

Øya 2014: Röyksopp & Robyn – Svensk ballegrep

 

Eik feat. Laika: Beam Me Up

Eik med månedens electro-album i Mixmag!

Stort utvalg av norsk elektronika

Eik: by:Larm og ny singel

 

Ukulele

Leave A Comment

Kontaktinfo

Arne Garborgs plass 4,
0179 Oslo
Tlf.: 23 43 29 22

Redaktør:
victor.josefsen@
kul.oslo.kommune.no

www.deichman.no

Åpningstider

Åpningstider sept. - mai:
Man - fre: 9 - 19
Lørdag: 10 - 16
Søndag: Stengt

Åpningstider juni - august:

Man - fre: 9 - 18
Lørdag: 11 - 15
Søndag: Stengt

Om musikkavdelingen

Avdelingen mottar henvendelser fra hele landet og er dermed en nasjonal ressurs, og er en del av et landsomfattende nettverk av musikkbiblioteker og -arkiver blant annet gjennom sin tilknytning til Norsk Musikkbibliotekforening.

Vi tilbyr

Musikkavdelingen tilbyr en stor samling med CD, DVD, noter og bøker, og bred kompetanse blant personalet. Samlingen inkluderer også materiale innen dans.

Utlån, reservering og levering av materiale er selvbetjent, noe som gjør oss enda mer tilgjengelig for de som ønsker hjelp til å finne frem i samlingen eller slå av en musikkprat!