Singelanmeldelse: Andromeda Mega Express Orchestra – «J Schleia»

Andromeda Mega Express Orchestra BY_Christoph_Soeder-770x537

 

Artist: Andromeda Mega Express Orchestra

Låt: «J Schleia» (2017)

Plateselskap: Alien Transistor

4+

 

Andromeda Mega Express Orchestra fra Berlin består av hele 18 personer, men unngår på magisk vis å høres rotete ut på tross av all informasjonen lytter utsettes for i løpet av de 11 minuttene og 36 sekundene komposisjonen varer. Dersom du har hørt på Kamasi Washingtons lange løp er du mer enn moden for Andromeda Mega Express Orchestras uttrykk. De er minst like iørefallende. Noen passasjer er på grensen til direkte popet. Faktisk er det retningen Kamasi Washington også har lagt seg på med sin siste låt «Truth», som varer i 13 minutter.

«J Schleia» er såpass fragmentert og består av såpass mange forskjellige partier at den nesten kunne vært en medley av et helt album. De henter mye fra amerikansk soul og jazz, men samtidig er det noe veldig tydelig orkestrert over hele komposisjonen. De høres litt ut som det Jaga Jazzist gjorde på sitt mest ambisiøse. Vi går omtrent fra noe KORK-aktig til Fela Kuti-gitarer og James Brown-rytmer (nekter å beskrive dem som «funky», hater ordet av hele mitt hjerte).

Kan nesten ikke si mer om låten annet enn at den er stimulerende på alle mulige måter. Hode, kropp og sjel får hvert sitt.

 

 

Her kan du søke etter og låne musikk. bøker og noter i Deichmans katalog

 

Foto: Christoph Soeder

Foto: Christoph Soeder

 

Sjekk også:

Øya 2016 – Kamasi Washington

Kamasi Washington på Victoria – Nasjonal Jazzscene

Jaga Jazzists Spellemann-nominerte musikkvideo – delvis filmet på Deichmanske hovedbibliotek

Folkpoppens Jaga Jazzist?

Fela Kuti

Leave A Comment

Kontaktinfo

Arne Garborgs plass 4,
0179 Oslo
Tlf.: 23 43 29 22

Redaktør:
victor.josefsen@
kul.oslo.kommune.no

www.deichman.no

Åpningstider

Åpningstider sept. - mai:
Man - fre: 9 - 19
Lørdag: 10 - 16
Søndag: Stengt

Åpningstider juni - august:

Man - fre: 9 - 18
Lørdag: 11 - 15
Søndag: Stengt

Om musikkavdelingen

Avdelingen mottar henvendelser fra hele landet og er dermed en nasjonal ressurs, og er en del av et landsomfattende nettverk av musikkbiblioteker og -arkiver blant annet gjennom sin tilknytning til Norsk Musikkbibliotekforening.

Vi tilbyr

Musikkavdelingen tilbyr en stor samling med CD, DVD, noter og bøker, og bred kompetanse blant personalet. Samlingen inkluderer også materiale innen dans.

Utlån, reservering og levering av materiale er selvbetjent, noe som gjør oss enda mer tilgjengelig for de som ønsker hjelp til å finne frem i samlingen eller slå av en musikkprat!