Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Bent Inge Hvitstein Anbefalinger 9. august 2017

Musikalske sidespor – uke 32/2017

Et av ukas musikalske sidespor: Duvel leverer postpunknostalgi av høy klasse på sine to første singler. Vil du vite hva som finnes utenfor hitlistene? Her er ukas utvalgte tips:

 

Pelicat – Låt: «Inside Your Head»
Deres nyeste singel er en småsvulstig popballade av typen som påkaller fars eller bestefars oppmerksomhet, der han drømmer om en søt ungdomstid for 44 år siden. Så blir dere sittende side om side og lytte etter fordums artiststjerner i det fjerne. Låten minner om mye, men har likevel sin helt egen sjarm, og den klarer fint å sette seg fast inside your head, for å bruke bandets egne ord. Pelicat er egentlig et sideprosjekt, bestående av folk fra en rekke andre band. De må gjerne fortsette dette svært vellykkede musikalske sidespranget.

 

 

Waxahatchee – Album: Out in the Storm
Katie Crutchfield må være vaksinert mot å lage dårlige låter. Hennes fjerde album som Waxahatchee følger i stor grad samme formel som tidligere; gitarrock med en sterk bassdrift og en særpreget og intens vokal. Der det skiller seg mest fra de foregående tre, er samlivsbruddet som formidles gjennom tekstene. Hun legger lite imellom, og det drypper følelser fra hver tone, med tidvis ganske krasse meldinger til og om den andre parten i det havarerte forholdet. Produksjonen er mer polert enn tidligere, noe som gjør dette til hennes mest radiovennlige album hittil. Er det en modning, eller utvikling som artist? Kanskje begge deler, eller kanskje er det ingen av delene, bare livets snirklende omveier som skildres på et nytt sterkt album fra ei dame som stikker seg ut i moderne indierock.

 

 

Callum Easter – EP: Delete Forever
Skotsk trip hop møter den moderne popverdenen, med tydelig inspirasjon fra blant andre Gorillaz. Dette er hans andre EP/minialbum. Easter er både litt slacker og litt crooner der han leker seg gjennom de seks låtene. En skarp stemme og smarte tekster, kombinert med herlige arrangementer og hjerneklistrende melodier. Her er det bare å holde inne repeatknappen og suge inn detaljene.

 

 

Duvel – Låt: «Winter Dreams»
Dette kunne vært en klassisk smådesperat perle fra britiske postpunkere, glemt og gjenfunnet på et skittent og støvete loft fra tidlig 1980-tall. I stedet er dette singel nummer to fra et Oslo-band som er en del av en ny generasjon band med utspring fra Blitz. «Strange» var første singel ut, og låtene har det til felles at de etterlater en følelse av lett paranoia, som om de kommer løpende mot meg, og likevel vil jeg at de skal gjøre det igjen. Musikalsk kjennetegn: en intens vokal som sloss om plassen blant grumsete gitarlyder. Sjekk ut debutskiva til Eagulls også, når Duvel først har fått deg i et slikt herlig fandenivolsk musikkhumør.

 

 

Bedouine – Album: Bedouine
Dette selvtitulerte debutalbumet bør rangeres høyt i klassen for årets beste selvtitulerte debutalbum, og andre klasser det hører hjemme blant. Azniv Korkejian har levd en nomadetilværelse før hun og familien kom til USA; vokst opp i Syria, med armenske foreldre, samt hatt deler av oppveksten i Saudi-Arabia. Kjerneelementene på hennes første album er gitaren og den dype og fyldige stemmen. Når vokalen kryper ut gjennom høyttalerne, er det nesten umulig ikke å forestille seg at det bor en tidsmaskin i musikken, og at den har stoppet en gang på tidlig 1970-tall. Det er en varme i disse låtene som sjelden er å finne i nåtidens ofte kalkulerte musikkindustri. Albumet er gitt ut på lille Spacebomb Records, plateselskapet til Matthew E. White.

 

 

Henry Chinaski & the Weak – EP: A Spirit of Bold Curiosity for the Adventure Ahead
Ingenting passer bedre i musikkbloggen til et bibliotek enn band som henter navnet sitt fra litteraturen. Dette Oslo-bandet spiller litt mykere garasjerock enn den tradisjonelle, samtidig som de flørter litt med americana. EP-en består av fire låter, som til sammen viser bandets sjarmerende uforutsigbarhet. Ekstra sjarmerende blir det når du vet at de har bygget sin egen lap steel-gitar fra bunnen av.

 

 

Noga Erez – Album: Off the Radar
Israelsk elektronikaartist albumdebuterer med stil. Erez kommer fra et område i verden der politiske temaer er brennbare. Hun berører dem også, men dette oppleves likevel ikke som et album som er gjennomsyret av politiske budskap fra regionen, det dukker også opp mer allmenngyldige temaer. Sammenlikninger med M.I.A. er ikke helt feil.

 


Koalabø – Låt: «When I See Her»
Dette er den andre singelen fra en fersk soloartist. Debutsingelen «Me and This Old Town» presenterte skranglepop i relativt høyt tempo, den nyeste låten er laget for en rolig morgenstund. To låter i hver sin ende av en lo-fi popskala, som til sammen gjør Koalabø til et spennende nytt bekjentskap.

 

 

Foto: Andrea Sitara Gran

 

Her kan du søke etter og låne utgivelser av disse og andre artister i Deichmans katalog.

 

Sjekk også:

Musikalske sidespor – uke 26/2017

Musikalske sidespor – uke 25/2017

Musikalske sidespor – uke 24/2017

Musikalske sidespor – uke 23/2017

Musikalske sidespor – uke 22/2017

Musikalske sidespor – uke 21/2017

Musikalske sidespor – uke 18/2017

Musikalske sidespor – uke 16/2017

Musikalske sidespor – uke 13/2017

Musikalske sidespor – uke 12/2017

Musikalske sidespor – uke 11/2017

Musikalske sidespor – uke 10/2017

Musikalske sidespor – uke 9/2017

Musikalske sidespor – uke 8/2017

Musikalske sidespor – uke 7/2017

Musikalske sidespor – uke 6/2017

Musikalske sidespor – uke 5/2017

Musikalske sidespor – uke 4/2017

Musikalske sidespor – uke 3/2017

Musikalske sidespor – uke 2/2017

Musikalske sidespor – uke 1/2017

Musikalske sidespor – uke 50/51

Musikalske sidespor – uke 49

Musikalske sidespor – uke 48

Musikalske sidespor – uke 47

 

Pelicat – «The Doctor»: Skillsene taler for seg selv

 

Et musikalsk oppgjør med Donald J. Trump

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 62 andre abonnenter