Øya 2017 – IEatHeartAttacks

35660428913_9e65269071_z

Hva skjer hvis du gir et ukjent, ambisiøst band 20 minutter til å overbevise på Øyafestivalen? Svaret fikk vi onsdag kveld på Bibliotekscenen. Et band som leverte så blodet sprutet.

Tekst: Asle Tangen         Foto: Eirik Moholdt 

Jeg har  tidligere sagt at Bibliotekscenen er en av de mest spennende scenene på Øya. Her får de litt mindre banda 20 minutter til å overbevise Øyapublikummet. Dette resulterer i konserter med den lille ekstra nerven, som man kanskje ikke får med de mer etablerte banda. IEatHeartAttacks er et kremeksempel på dette. Et band som grep sjansen og leverte det gitarer og fingre kunne tåle. IEatHeartAttacks låter både rått og sofistikert på en gang. Med en deilig blanding av harmonier og disharmonier har IEatHeartAttacks lagt til en melodisk nerve til sitt musikalske kaos. Et band som omfavner begrepet «less is more». Gitar, bass og trommer er alt som trengs for å levere budskapet.

IEHA2

IEatHeartAttacks er helt tydelig blitt formet av norsk hardcore anno 2000. Med band som JR Ewing, Kaospilot og The Spectacle som inspirasjonskilder, er det den klassiske punk-oppskriften som følges. To minutters låter, Fenderamp,Telecaster og rytmisk punkgymnastikk. Det både låter bra og ser bra ut. Full øs pøs fra første til siste tone. Når bassisten attpåtil kutter opp fingeren på første låt så blodet spruter, er det adrenalinet som overtar. Nå er det vinn eller forsvinn, og det kler et band som IEatHeartAttacks. Øyapublikummet som ikke var overbevist før konserten, fikk det så ettertrykkelig banket inn i skallen i løpet av de 20 minuttene bandet hadde til rådighet. IEatHeartAttacks viste at de er en liten perle i norsk musikkfauna, et band verdt å sjekke ut. Så utrolig befriende etter en Øyadag preget av sprutregn og vann i ølen.

IEHA3

IEHA5

 

Her kan du søke etter musikk eller litteratur i vår database

Leave A Comment

Kontaktinfo

Arne Garborgs plass 4,
0179 Oslo
Tlf.: 23 43 29 22

Redaktør:
victor.josefsen@
kul.oslo.kommune.no

www.deichman.no

Åpningstider

Åpningstider sept. - mai:
Man - fre: 9 - 19
Lørdag: 10 - 16
Søndag: Stengt

Åpningstider juni - august:

Man - fre: 9 - 18
Lørdag: 11 - 15
Søndag: Stengt

Om musikkavdelingen

Avdelingen mottar henvendelser fra hele landet og er dermed en nasjonal ressurs, og er en del av et landsomfattende nettverk av musikkbiblioteker og -arkiver blant annet gjennom sin tilknytning til Norsk Musikkbibliotekforening.

Vi tilbyr

Musikkavdelingen tilbyr en stor samling med CD, DVD, noter og bøker, og bred kompetanse blant personalet. Samlingen inkluderer også materiale innen dans.

Utlån, reservering og levering av materiale er selvbetjent, noe som gjør oss enda mer tilgjengelig for de som ønsker hjelp til å finne frem i samlingen eller slå av en musikkprat!