Øya 2017 – Angel Olsen

Foto: Johannes Granseth

Foto: Johannes Granseth

Tekst: David Jønsson

Tapt mulighet

Jeg rakk så vidt å kjøpe meg en kaffe og lande litt etter The Shins’ makeløse konsert før Angel Olsen spankulerer ut på scenen i rød buksedress, sammen med bandet i deres matchende grå dresser. Det ser fantastisk ut, uten tvil årets best kledde band på Øya. «Shut up kiss me» som er et av høydepunktene på fjorårets album «My woman«, kommer tidlig i settet og den sitter som en kule.

Olsen klarer til en viss grad å overføre den unike indie møter 50-talls nostalgi-vibben hun får til på platene sine, hun hadde passet perfekt til en avslutningsscene i den nye Twin Peaks-serien til David Lynch. Men selv om bandet låter bra og den nydelige stemmen til Olsen kommer til sin rett, blir det for mye mumling og tullprat i mellom låtene til at konserten finner formen. Det virker rett og slett ikke som hun har så veldig lyst til å være der. Noe som fører til et ganske uengasjert publikum. Eller er det kanskje omvendt? Med «Woman» på slutten av konserten får vi se litt av den energien og viljen som var til stede i starten av konserten.

Dette hadde potensiale til å bli en innertier av en konsert, men etter en sterk start mistet Olsen retningen. Hun klarer ikke å engasjere et sedat og solsvidd publikum. Det hele ender opp som en tapt mulighet, men det kommer heldigvis nye muligheter. Neste gang, Angel!

Foto: Johannes Granseth

Foto: Johannes Granseth

Her kan du søke etter og låne utgivelser og bøker i Deichmans katalog

Mer Angel Olsen

Leave A Comment

Kontaktinfo

Arne Garborgs plass 4,
0179 Oslo
Tlf.: 23 43 29 22

Redaktør:
victor.josefsen@
kul.oslo.kommune.no

www.deichman.no

Åpningstider

Åpningstider sept. - mai:
Man - fre: 9 - 19
Lørdag: 10 - 16
Søndag: Stengt

Åpningstider juni - august:

Man - fre: 9 - 18
Lørdag: 11 - 15
Søndag: Stengt

Om musikkavdelingen

Avdelingen mottar henvendelser fra hele landet og er dermed en nasjonal ressurs, og er en del av et landsomfattende nettverk av musikkbiblioteker og -arkiver blant annet gjennom sin tilknytning til Norsk Musikkbibliotekforening.

Vi tilbyr

Musikkavdelingen tilbyr en stor samling med CD, DVD, noter og bøker, og bred kompetanse blant personalet. Samlingen inkluderer også materiale innen dans.

Utlån, reservering og levering av materiale er selvbetjent, noe som gjør oss enda mer tilgjengelig for de som ønsker hjelp til å finne frem i samlingen eller slå av en musikkprat!