Øya 2017 – The Mystery Lights

Foto: Anne Lerheim Ask

Foto: Anne Lerheim Ask

Tekst: David Jønsson

Bare nesten fra The Mystery Lights.

 

The Mystery Lights kom som en kjærkommen vitamininnsprøytning til garasjerocksjangeren og musikkåret 2016 generelt, med dyp kunnskap og kjærlighet til sjangeren med helter som 13th Floor Elevators og The Seeds. De hadde også en legendarisk konsert på Revolver for akkurat ett år siden, det var høyt, skittent, voldsomt og mørkt. Det er en av de beste konsertene jeg har sett de siste årene. Det var perfekt i en liten, mørk kjeller. Hvordan ville det holde seg på en større scene ute en grå ettermiddag?

De går faktisk på scenen et par minutter før oppsatt tid for å sette i gang synthloopen som bygger opp stemningen, det skorter ikke på spilleviljen her. De hekter på seg gitarene høyt på brystet og setter i gang med den deilige garasje/psych-gitarlyden. Det tar litt tid før det riktige energibehovet som behøves nåes. Låter som «Too many girls» og «Without me» sitter ikke helt som de skal. Det er akkurat som de faller litt igjennom i denne settingen. Men det er ikke fordi de ikke prøver. Det ser ut som om de blir enige på scenen seg i mellom om at de må trøkke på og få opp energien. Det hjelper. «Too tough too bear» og «Homework»-coveren av Fleetwood Mac/Otis Rush funker utmerket. De avslutter med en ny låt som lover godt for det nye albumet. Jeg har troa på at de kommer tilbake til Øya om et par år og leverer en forrykende konsert som vi vet de har i seg. Apropos forrykende konsert og garasjerock, se opp for Wet Dreams. De leverte en helt vill konsert på samme scene tidligere på dagen. Hoi!

Foto: Anna Lerheim Ask

Foto: Anna Lerheim Ask

Her kan du søke etter og låne musikk, bøker og noter i Deichmans katalog

Leave A Comment

Kontaktinfo

Arne Garborgs plass 4,
0179 Oslo
Tlf.: 23 43 29 22

Redaktør:
victor.josefsen@
kul.oslo.kommune.no

www.deichman.no

Åpningstider

Åpningstider sept. - mai:
Man - fre: 9 - 19
Lørdag: 10 - 16
Søndag: Stengt

Åpningstider juni - august:

Man - fre: 9 - 18
Lørdag: 11 - 15
Søndag: Stengt

Om musikkavdelingen

Avdelingen mottar henvendelser fra hele landet og er dermed en nasjonal ressurs, og er en del av et landsomfattende nettverk av musikkbiblioteker og -arkiver blant annet gjennom sin tilknytning til Norsk Musikkbibliotekforening.

Vi tilbyr

Musikkavdelingen tilbyr en stor samling med CD, DVD, noter og bøker, og bred kompetanse blant personalet. Samlingen inkluderer også materiale innen dans.

Utlån, reservering og levering av materiale er selvbetjent, noe som gjør oss enda mer tilgjengelig for de som ønsker hjelp til å finne frem i samlingen eller slå av en musikkprat!