EP-anmeldelse: Quarter Wolf – «Back to Sykkylven»

Quarter Wolf Back to Sykkylven

 

Artist: Quarter Wolf

EP: «Back to Sykkylven» (2017)

Plateselskap: That’ll Do Records

5

 

Quarter Wolfs siste EP«Back to Sykkylven» består av en heftig miks av The Jon Spencer Blues Explosions blues-punk, garasjerock og funk. Fundamentet, eller kompet om du vil, er enkelt, men slående: trommer og gitar. Over dette rytmemaskineriet får den energiske vokalen fritt spillerom. Quarter Wolf, som består av Marius Kromvoll og Paul Daniel, låter tight, og har på denne EP’en lagd låter som kan blåse barten av noen og enhver.

Quarter Wolf har også klare linker til The White Stripes, duoen Meg og Jack White trakterer også trommer og gitar, og lar det stort sett være med det. På tross av dette er musikken til The White Stripes (og Quarter Wolf) både kraftfull og rocka når de fremfører sin rå, hektende garasje/blues/punk/funk etc.

Jeg hekter også på Thee Headcoats/Thee Mighty Caesars som referanse, kunne selvsagt valgt mange andre i stedet, uansett, disse to bandene er ikke helt like Quarter Wolf rent uttrykksmessig, men som med Quarter Wolf de klarer de virkelig å destillere urkrafta fra primitiv, i positiv forstand, rockabilly/r&b, primalskrikrock og søttitalls punk. Dessuten har alle et rått sound. Quarter Wolf henter som nevnt også mye fra funk m.m. Point is, Billy Childish og Quarter Wolf er brødre i ånden.

«FAC» åpner kalaset på EP’en «Back to Sykkylven», deretter går det bokstavelig talt slag i slag. Tittelsporet, «Back to Sykkylven», er boogie-infisert rock tilsatt feedback-gitar, heftige vokalutbrudd og hektende refereng. «Koachine» er høydepunktet på EP’en, den er sterkt Jon Spencer Blues Explosion-influert, men det som gjør susen, er at låta tar flere u-svinger underveis, med herlige overganger, taktskifter og fengende riff som driver det hele framover. Kromvoll & Daniel er to kreative herremenn.

Fjerde låt ut er Hound Dog Taylors klassiker «Let’s Get Funky», som Quarter Wolf covrer, tøff den. Apropos coverversjonen, Cub Kodas superb funky, drivende versjon av«Let’s Get Funky» (fra plata med samme navn utgitt på vinyl på den franske labelen New Rose, jeg kjøpte den for øvrig på vinyl i hine hårde dager, hehe litt selvskryt der altså) er en av min all time favoritt-coverlåter.
På «Whiskey Made Me Evil» tramper Quarter Wolf videre med herlig boogierock og en vokal full av innlevelse. Avslutningen«Shut the Fuck up and Play» er 70-tallspunk av godt merke.

Igjen, en flott utgivelse av Quarter Wolf, deres beste so far.

PS Denne EP’en ble sluppet i juni, vel, det er ikke sommer nå, men jeg kan konstatere at Quarter Wolf funker fint om høsten også. Tidløs musikk.

 

 

Her kan du søke etter og låne musikk, bøker og noter i Deichmans katalog

 

Les også:

EP-anmeldelse: Quarter Wolf – «Rock’n’roll Cliché»

Quarter Wolf med «Fight Club»-inspirert video

Bluespunk-duoen Quarter Wolf platedebuterer

Reisebrev: Langs bluesens akse med «Quarter Wolf»

Leave A Comment

Kontaktinfo

Arne Garborgs plass 4,
0179 Oslo
Tlf.: 23 43 29 22

Redaktør:
victor.josefsen@
kul.oslo.kommune.no

www.deichman.no

Åpningstider

Åpningstider sept. - mai:
Man - fre: 9 - 19
Lørdag: 10 - 16
Søndag: Stengt

Åpningstider juni - august:

Man - fre: 9 - 18
Lørdag: 11 - 15
Søndag: Stengt

Om musikkavdelingen

Avdelingen mottar henvendelser fra hele landet og er dermed en nasjonal ressurs, og er en del av et landsomfattende nettverk av musikkbiblioteker og -arkiver blant annet gjennom sin tilknytning til Norsk Musikkbibliotekforening.

Vi tilbyr

Musikkavdelingen tilbyr en stor samling med CD, DVD, noter og bøker, og bred kompetanse blant personalet. Samlingen inkluderer også materiale innen dans.

Utlån, reservering og levering av materiale er selvbetjent, noe som gjør oss enda mer tilgjengelig for de som ønsker hjelp til å finne frem i samlingen eller slå av en musikkprat!