EP-anmeldelse: Forgetaboutit – «The Resurrection Of Everything»

coverFORGETABOUTIT

 

Artist: Forgetaboutit

EP: «The Resurrection Of Everything» (2017)

Plateselskap: Big Day Records

5

 

Forgetaboutit ble dannet i 2013, og har headlinet flere punkfestivaler i Norge og spilt support for bl.a. Millencolin, naturlig nok, da de begge er sterkt inspirert av Bad Religion, noe Forgetaboutit ikke legger skjul på, tvert i mot, de går med Bad Religion-t-skjorte(r), iallfall et av medlemmene og nevner Bad Religion i låta «Bring It All Toghether»: «Did you listen to Bad Religion, maybe you where just like me». «Bring It All Toghether» er en eminent låt, som nesten lyder som hybrid av Bad Religion og det Norges aller beste poppønkband gjennom tidene, Kung Fu Girls, drev på med på 90-tallet. Det beste fra to verdener, altså.

I hardcore/skatepunk-sjangeren er det få muligheter til å variere uttrykket, noe som faktisk ikke er sjangerens begrensning, men bærebjelke. Bad Religion gjorde maksimalt ut musikkstilens trange rammer med «poppa» låter og superfengende melodier. Låtene deres er ofte mer egenartede og melodiøse enn de fleste av sine «kolleger», Pennywise, NOFX, Millencollin er greie referanser (selv om det er egentlig er motsatt). Hør f.eks. på plateklassikerne «Against the Grain» (1990) og «Stranger Than Fiction» (1994).

Alt må stemme i sjangeren Forgetaboutit opererer i for å få maksimalt utbytte av virkemidlene. Attack, presisjon, samspill og sterke låter og gode tekster, det meste stemmer på Forgetaboutit sin EP. Rent musikalsk sklir det unna i drivende skatepunktempo med effektive trommer, spenstige riff, fengende melodier og allsangsrefrenger.

Tekstene er  personlige om det de opplever og ser rundt seg, som denne tekstrofen fra åpningslåten «Warning»:«What the hell is wrong with people today? Seems like all the passion has gone away.  We don’t like the way you sound, where´s the voice of the underground». Igjen, tenk Bad Religions uttrykk, meget bra formidlet av vokalisten.

Ikke alle låtene, som helhet, holder helt inn, men det er riff, tekster, passasjer i hver låt som sparker fra og river med, derfor karakter 5. Dette blir bra framover.

 

 

Her kan du søke etter og låne musikk, noter, tegneserier og bøker i Deichmans katalog

 

Forgetaboutit. Foto: Caroline Ramnæs

Forgetaboutit. Foto: Caroline Ramnæs

 

Sjekk også:

Øya 2015 – Bad Religion

Leave A Comment

Kontaktinfo

Arne Garborgs plass 4,
0179 Oslo
Tlf.: 23 43 29 22

Redaktør:
victor.josefsen@
kul.oslo.kommune.no

www.deichman.no

Åpningstider

Åpningstider sept. - mai:
Man - fre: 9 - 19
Lørdag: 10 - 16
Søndag: Stengt

Åpningstider juni - august:

Man - fre: 9 - 18
Lørdag: 11 - 15
Søndag: Stengt

Om musikkavdelingen

Avdelingen mottar henvendelser fra hele landet og er dermed en nasjonal ressurs, og er en del av et landsomfattende nettverk av musikkbiblioteker og -arkiver blant annet gjennom sin tilknytning til Norsk Musikkbibliotekforening.

Vi tilbyr

Musikkavdelingen tilbyr en stor samling med CD, DVD, noter og bøker, og bred kompetanse blant personalet. Samlingen inkluderer også materiale innen dans.

Utlån, reservering og levering av materiale er selvbetjent, noe som gjør oss enda mer tilgjengelig for de som ønsker hjelp til å finne frem i samlingen eller slå av en musikkprat!