Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Oddvar Thorsen E-bøker 19. januar 2012

E-bøker på biblioteket

Hurra! I løpet av året vil norske folkebibliotek få sine første e-bøker til utlån (med unntak av Drammen som har hatt dette tilbudet i flere år). Kulturrådet har gjennom sin innkjøpsordningen for skjønnlitteratur bestemt at vi på Deichman er ett av tre bibliotek  i prøveprosjektet for utlån av e-bøker.

Det er bra at kulturrådet tar ansvar og gir et lite spark i baken på en eller ganske treg norsk biblioteksektor. Sammenlignet med blant annet Sverige, hvor det i flere år har vært mulig å låne e-bøker i bibliotekene, er Norge en e-boksinke. Det er derfor svært kjærkomment at en så viktig kulturinstitusjon som kulturrådet nå setter hjulene i gang.

Pressemeldingen fra kulturrådet er dessverre ikke særlig rik på tekniske detaljer. Det står ingenting om hvordan bøkene skal distribueres eller hvilke plattformer de skal være tilgjengelige på, men vi får håpe kulturrådet (i motsetning til norsk bokbransje generelt) vet hva de driver med.

Les mer på kulturrådets nettsider.

Oddvar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.