Søk Meny Lukk
Lukk
Av: litteratur Anbefalinger 19. mars 2012

Muzaken er død. Leve poesien!

Hvem har sagt at reisen mellom etasjene må akkompagneres av intetsigende heismusikk? Deichmanske bibliotek introduserer i disse dager verdensnyheten Den lyriske elevator, som ved ganske enkelt å bytte ut muzaken med dikt, fyller disse korte reisene med mening og poesi.

Formidling av lyrikk til de store masser har rykte på seg for å være utfordrende, en oppfatning de ansatte på Deichmanske imidlertid ikke deler. Alt man trenger er et lite heisrom, en velvillig poet og litt ny teknologi, og før man vet ordet av det har man verdens første mobile poesikammer, også kjent som Carl Deichmans lyriske elevator.

Den åpenbare fordelen blir at lytteren opplever diktet i et miljø fritt for distraksjoner (og uten fluktmuligheter). Samtidig blir heisturen en reise inn i biblioteket og den litterære verdenen. Slik får heisen en dobbel funksjon, hvor den beveger både kropp og sinn.

Poeten Hans Petter Blad har bidratt med originalt innhold, spesialskrevet for Den lyriske elevator.

Jomfruturen går 21. mars, klokken 1930, hvor det også blir diktopplesing og enkel servering.

OT

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.