Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Jan Lasse Rotmo Anbefalinger 13. juni 2013

Velkommen til lesesirkel på Majorstuen filial!

Hender det når du nettopp er ferdig med en bok at du skulle ønske du hadde noen å diskutere den med? Da er lesesirkelen på Majorstuen filial noe for deg.

Lesesirkelen er åpen for alle interesserte, og det er gratis å delta. Det er ingen påmelding til møtene, så du kan komme og delta når du har lyst og det passer deg.

Høstprogrammet er nå klart og ser ut som følger:

29. august kl. 17          Karen Blixen: Babettes gjestebud

Handlingen er lagt til et nordnorsk bygdesamfunn mot slutten av 1800-tallet. To søstre, døtrene etter den avdøde presten, lever her et ærbart liv i forsakelse sammen med en aldrende menighet. Inn i den stillferdige tilværelsen kommer en fargerik, fremmed fugl; den franske flyktningen Babette. Rundt disse personene utfolder det seg en vakker, underfundig historie om blant annet hva et måltid kan bety. På den ene siden er beretningen underholdende og lettlest, men den inneholder også dyperegående refleksjoner over temaer som religion og kunst.

26. september kl. 18  Merethe Lindstrøm: Dager i stillhetens historie

Merethe Lindstrøm har skrevet et stramt, fortettet familiedrama om fortielse og taushet. Det handler om kjærligheten mellom to mennesker som har tatt viktige valg de definerer hele sin tilværelse rundt, for så å oppdage at noe ikke lar seg overse. Fortiden dukker ikke bare opp igjen, den har vært der hele tiden. Et eldre ektepar har inngått en stilltiende pakt om ikke å snakke om sin fortid. Mens han lukker seg mer og mer inn i seg selv, prøver hun å bryte ut av isolasjonen og tausheten. Denne romanen fikk Nordisk Råds Litteraturpris 2012.

24. oktober kl. 18       John Fante: Spør støvet

Arturo Bandini tilbringer lange dager i et slitent hotellrom, med undring og lengsel etter et liv som forfatter, nok mat – og suksess. En novelle er publisert. Han er 20 år. Møtet med håpet som slår sprekker – og Camilla Lopez som serverer i en lokal kafe – fører ham inn i et elsk-hat-forhold som langsomt og ubarmhjertig sleper ham inn i en galskap.

21. november kl. 18   Virginia Woolf: Mrs. Dalloway

London, en sommer i begynnelsen av 1920-årene. Clarissa Dalloway gjør sine forberedelser til et selskap hun skal ha samme kveld, mens tankene går sine egne veier. Fortid, nåtid og fremtid glir over i hverandre. Tilsynelatende overfladiske hendelser utløser stadig nye assosiasjoner – det er ingen felles virkelighet, men et mangfold av inntrykk og følelser som til sammen blir til et bilde av livet selv, i evig forandring.

12. desember kl. 18    Kazuo Ishiguro: Resten av dagen

Stevens arbeider som butler og administrator på et gods i Syd-England. Nå har en ny herre overtatt, en amerikaner av den nye tid. For Stevens betyr dette oppløsning av rollen der lojalitet og underkastelse er vesentlig. Stevens begynner å tvile på de verdiene han har bygget sitt liv på.

Håper å se mange av dere på lesesirkelmøtene i høst. Kom og bli med på gode, litterære samtaler i godt selskap!

Hvis du har spørsmål angående lesesirkelen, kan du sende disse til jan.lasse.rotmo@kul.oslo.kommune.no eller ringe biblioteket på tlf. 23 36 59 50.

 

 

Én kommentar til “Velkommen til lesesirkel på Majorstuen filial!”

  1. Charlotte Buhl sier:

    Proust: På sporet av den tapte tid, en av de beste bøkene som er skrevet. Er det noen som vil være med på lesesirkel eller diskuksjonsforum om Proust?

Det er stengt for kommentarer.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.