Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Eva Rekve Intervjuer 16. juli 2013

Sommersnakk med Sigbjørn Mostue

For Sigbjørn Mostue blir det ikke sommer uten de gode, gamle barnebok-klassikerene fra 40-tallet. I tillegg tar han fatt på de store og tunge romanene han ellers ikke har tid til.

Det blir nok ganske mye skriving denne sommeren. En barnebok skal gjøres ferdig, en krim skal påbegynnes og et teaterstykke skal utvikles. Men det blir ferie også. Garantert!

Hva skal du lese i sommer?
Det har jeg ikke helt bestemt meg for ennå, men det blir i alle fall en krim av John Hart, og så tror jeg Skogsmatrosen av Jon Michelet skal leses.

Hvilke bøker anbefaler du andre å lese i sommer?
Om sommeren har man som regel bedre tid enn vanlig, så jeg anbefaler kanskje å ta fatt på bøker man ellers føler man ikke har tid til.

Hva er din favorittsommerbok?
På hytta har vi to gamle bøker som jeg må lese hver sommer: «Rasmus og Via på krigsstien» og «Fullt hus«. Det blir ikke sommer uten disse!

Leser du andre type bøker om sommeren enn ellers?
Det har ofte blitt slik som jeg nevnte, at de store, gode og kanskje tunge romanene som man ellers ikke har tid til, blir lest akkurat da. Men jeg leser selvsagt også lette, greie romaner på stranda.

Foretrekker du nettbrett eller fysisk bok om sommeren?
Fysisk bok. Ikke noe slår den!

Hva er ditt beste sommerminne?
Å, de er så mange!! Sydenturer med min kjære som nyforelskede ungdommer, alle turene med barna, varme dager på svabergene ved hytta … Men likevel, som liten gutt å sitte på svansen bak en traktor etter å ha vært med på å hesje høy, mens engene står fulle av markblomster, fuglene synger, Mjøsa glitrer og sommeren er lang som et helt liv – det er kanskje det ultimate sommerminnet.

Har du et favorittsommersted?
Det skal mye til å matche Larkollen i strålende sol og 20 grader i vannet!

Hva er planene dine denne sommeren?
To uker på seilbåt i Hellas! Det er ferie, det!

Tar du helt ferie, eller blir det skriving også?
Det blir nok ganske mye skriving denne sommeren.  En barnebok skal gjøres ferdig, en krim skal påbegynnes og et teaterstykke skal utvikles. Men det blir ferie også. Garantert!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *