Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Ingela Nøding Anbefalinger 21. oktober 2013

Minner og tilhørighet – et møte med Jens M. Johansson

Han skaper debatt med sin bok om å være skilsmissebarn. Han får litteraturkritikerne til å tenke på sin egen familie. Han får Dagbladet til å etterlyse flere demoner. Hva er det med Jens M. Johansson?

johansson

«Når du leser denne romanen, blir du tvunget til å tenke over dine egne relasjoner til dine nærmeste. Linda Klakken, Natt&Dag»

Vi inviterer til en kveld med Jens M. Johansson, prisbelønnet journalist fra Dagens Næringsliv og forfatter med mange utgivelser bak seg. Vi samtaler med Johansson om hans høstutgivelse: Bryllup og begravelser (2013), en selvbiografisk roman om hans oppvekst og voksenliv som skilsmissebarn og hans savn etter en far som dør tidlig.

Hva skiller Johanssons litterære prosjekt fra andre selvbiografiske romaner i vår samtid? Hvordan påvirkes våre minner av tiden? Og hvordan kan vi leve best mulig med en familie som både elsker og sårer oss?

bryllup og begravelser«Aldri tidligere har det selvbiografiske gått så inn på meg som denne gang.» Anette Garpestad, Forlagsliv.no

Velkommen!

Tid: Torsdag 24. oktober, kl.18.00-19.00

Sted: Deichmanske Hovedbibliotek, Arne Garborgs plass 4

Fri entre!

 

Sjekk ut intervju med Johansson i Dagbladet her:

http://www.dagbladet.no/2013/09/04/kultur/bok/litteratur/jens_m_johansson/29045432/

«Denne romanen er et høydepunkt i Jens M. Johanssons forfatterskap, og står frem som en av bokhøstens aller beste utgivelser.» Silje Stavrum Norevik. Bergens Tidende

BOKPRAT. I oktober 2013 arrangerer Hovedbiblioteket fire forfattertreff under tittelen «Bokprat». Det blir samtale med forfatterne Kristian Klausen, Hallvard Notaker, Jørgen Bøckman, Jens M. Johansson, Inger Johanne Sæterbakk og Guri Idsø Viken.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.