Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Frid Hamsun Intervjuer 22. november 2013

Superstjerne på biblioteket: Mahmona Khan

Mahmona Khan besøkte Lambertseter bibliotek onsdag 20. november i forbindelse med sin nye roman Fra Oslo til Lahore, oppfølgeren av suksessen Skitten snø (2011).

Norsk – pakistanske Mahmona Khan er født og oppvokst i Oslo.  Etter mange år som journalist, er hun nå først og fremst forfatter. Hun har blant annet skrevet to spenningsbøker for ungdom, med det flerkulturelle Oslo som bakgrunnsteppe. Bøkene hennes Skitten snø og Fra Oslo til Lahore ligger på toppen på bibliotekenes utlånslister i Oslo.

Hvorfor er bøkene dine så populære?
Jeg opplever at det er et sug etter moderne, urbane ungdomsbøker. Mine bøker handler om ungdom i Oslo i dag, altså urban ungdom i et flerkulturelt miljø. Derfor tror jeg de oppleves som realistiske og relevante, uavhengig av kulturell bakgrunn.

Hvem skriver du for?
Jeg ønsker å nå ungdom som ikke nødvendigvis er så glad i å lese. Bøkene mine er handlingsdrevne, spennende og lettleste, det er viktig ettersom jeg konkurrerer med så mange andre medier om deres oppmerksomhet.

Er du en politisk forfatter?
Nei, egentlig ikke. Det stemmer at jeg med Skitten snø (2011) ønsket å ta opp et viktig tema, nemlig hvorfor mange jenter velger å ikke anmelde en voldtekt. Skam, rykteflom og familiens ære er bare noen av problemene disse jentene står overfor, og dette er ikke et problem kun i det pakistanske miljøet, men i samfunnet generelt.

I oppfølgeren Fra Oslo til Lahore har jeg jobbet på en annen måte. I stedet for å ta utgangspunkt i et viktig tema, ønsket jeg å la karakterene leve videre. Det var en spennende og ny måte for meg å jobbe på.

Kommer det flere bøker om jentene?
Jeg håper det, men kan selvfølgelig ikke love noe.

Fra Oslo til Lahore

2 kommentarer til “Superstjerne på biblioteket: Mahmona Khan”

  1. Zirva sier:

    Jeg har lest dine bøker, og lurer veldig mye på hva budskapet ditt er i disse bøkene (venner og ungdom)

    1. Ingela Nøding sier:

      Hei! Dette må du nok spørre forfatteren direkte om, ettersom hun nok ikke følger med på kommentarer under dette intervjuet.

Det er stengt for kommentarer.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.