Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Frank Michaelsen Kommentarer 3. desember 2013

Litteratur og rock på Ryen T-baneverksted

Tekst/Foto: Frank Michaelsen

Forfattere som spiller i band har en klar fordel når det gjelder «mellomlåt-praten». Historiene deres er ganske enkelt bedre enn andres. Vi har vært på «Kulturell nistepakke» i regi av Deichman med Levi Henriksen.

«Dere er sikkert mange karer her som har opplevd at dere har lovet kona å være hjemme til klokken elleve. Men så ble det et par ekstra pils, og dere kom ikke hjem før klokken elleve – neste morgen. Da er det ikke så lett å si unnskyld. Så du kjøper en halv-vissen rose på nærmeste bensinstasjon i håp om å glatte over.» Slik introduserer Henriksen låta «Bensinstasjonroser».

IMG_3466

Levi Henriksen spiller med bandet sitt for en fullsatt kantine på Ryen T-baneverksted hvor det opprettes et arbeidsplassbibliotek. Biblioteket er et samarbeid mellom filialen vår på Lambertseter og Oslo Sporveiers Arbeiderforening. Prosjektet er støttet av Nasjonalbiblioteket som en del av det statlige initiativet kalt «Den kulturelle nistepakka». De ansatte får både bokprat og konsert denne dagen.

DSCF5885

Selve biblioteket er fortsatt under utvikling. Det er ansatte ved Deichmanske bibliotek på Lambertseter som har stått for bokutvalget, der en stor del av samlingen består av kriminal- og spenningsromaner.

DSCF5849

Mange av Henriksens låter har en billedbruk der motoriserte kjøretøy har en sentral plass. Dette blir spesielt godt mottatt hos dagens publikum.

«Når jeg skal skrive en roman, bruker jeg ofte lengre tid på å bestemme hva slags bil romankarakterene skal kjøre, enn jeg bruker på å bestemme hva de skal hete» forteller Henriksen, før trommeslageren teller opp til sangen med omkvedet Mamma, mamma – jeg har mange flere mil i meg.

IMG_3490

Forrige forfattertreff på Ryen T-baneverksted var ved Sigbjørn Mostue og Johnny Brenna. Dere kan lese om det her

 

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.