Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Heidi Berg Bentele Intervjuer 1. august 2014

Sommersnakk med Heidi Furre

I sommer publiserer Deichmans litteraturblogg «Sommersnakk», en intervjurekke med ungdomsbokforfattere. Her forteller de om sommerplaner, gode sommerminner og lesefavoritter. God sommer! 

Foto: Heidi Furre

Å kalle Heidi Furre en ungdomsbokforfatter er vel ikke helt riktig. Boka hennes Parissyndromet er skrevet for voksne. Men hovedpersonen er ung, det har akkurat blitt slutt med samboeren og hun lurer på hvor veien går videre. Hun drar avgårde til Paris for å bo der et år. Jeg ble satt tilbake til stemningen av det å være ung og på søken, og tenkte at dette absolutt også er en bok for ungdom.

rC80LIrj_1965_Stille, justertHva skal du lese i sommer?

Det som ramlar i fanget mitt! Likar godt å bytte bøker med den/dei eg er på ferie med. Det pleier å være fruktbart. Og er fysen på å få tak i litt psykoanalyse av Carl Jung, etter å ha lest Stille av Susan Cain.

Eg er ein som ikkje farer så fint med bøkene mine, bedre med bøker som er fillete og utlest enn bøker som står uopna i bokhylla.

Hvilke bøker anbefaler du andre å lese i sommer?
Den finaste eg har lest om sommaren (i dobbel betydning) er Sommarboken av Tove Jansson.

Leser du andre typer bøker om sommeren enn ellers?
Satt på spissen er eg glad i korte bøker om følelsar, men når eg har ferie vågar eg meg kanskje utpå fleire mursteinar. Eg har meir tålmodighet når eg har fri.

jansson-tove-sommarbokenForetrekker du nettbrett eller fysisk bok om sommeren?
Syns fysisk bok fungerar bedre med sol, sjø og sand. Nettbrett blir for skjørt for vær og vind. Eg er ein som ikkje farer så fint med bøkene mine, bedre med bøker som er fillete og utlest enn bøker som står uopna i bokhylla.

Hva er ditt beste sommerminne?
Kanskje alle somrane hos besteforeldrene mine i Hardanger da eg var liten (dei hadde morellgård), turar til Roskildefestivalen, være ung og ute heile natta og sove på toalettet på sommarjobben, slå opp telt ved eit vatn i skogen, bade kvar dag.

Har du et favorittsommersted?
Akkurat no er det Oslo, fordi det er heime. Her kan eg bade i fjorden og ringe ein venn når eg vil. Dessuten kjenner eg nokon som har hytte på Nesodden.

Hva er planene dine denne sommeren?
Eg skal på Trænafestivalen, og på hyttetur til Danmark med svigerfamilien min. Ellers skal eg legge meg seint, stå opp tidlig og samle masse D-vitamin.

Den finaste eg har lest om sommaren (i dobbel betydning) er «Sommarboken» av Tove Jansson.

Tar du helt ferie, eller blir det skriving også?
Om eg har ferie kjem eg uansett til å skrive notat på mobilen min, eller i kalenderen min. Eg er avhengig av å kunne skrive notat når som helst, spesielt like før eg sovnar om kvelden.

Når kan vi vente neste bok fra deg? Og kanskje du vil røpe litt av innholdet?
Aldri! Joda. Når eg skreiv Parissyndromet tenkte eg at eg aldri kom til å bli ferdig. Eg tenker det samme no også. Men eg blei jo ferdig sist, så det blir når det blir. Kva det handlar om? Livet, døden, kjærleiken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *