Søk Meny Lukk
Lukk
Av: litteratur Anbefalinger 5. august 2015

Kristians favoritter: Hva kom først – høna, egget eller soppen?

Vår bokoppsetter Kristian presenterer gammelt materiale han har funnet på Hovedbibliotekets kjeller og loft.

Tekst: Kristian Reppesgård/Foto over: Michael Hodge, Flickr

På lørdag kunne både Dagbladet og NRK fortelle oss om familien Bjerke, som ved hjelp av inkubatorutstyr fikk klekket to kyllinger fra eggene de kjøpte på REMA 1000. NRK ønsket en ekspertuttalelse i saken sin, og valget falt tilfeldigvis på eggebonden Ole Egge.

Egge er langt fra førstemann som har særdeles god match mellom navn og virke. Johan Oluf Olsen var en av Norges fremste mykologer på slutten av 1800-tallet. For å unngå forveksling med en navnebror i distriktet, skiftet han imidlertid navn i 1907, og tok etternavnet Sopp. Mykologen Olav Johan Sopp skrev en rekke bøker om blant annet matsopp, giftig sopp, ølbrygging, gjæring og konservering.

Olav_Johan_Sopp_1922

Olav Johan Sopp i 1922. Foto: Anders Beer Wilse

 

Lån bøker om sopp og ølbrygging på Deichman:

Matsopp

Ølbrygging

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.