Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Ingela Nøding Tema 1. september 2015

Bok- og bibliotekglede i sentrum

Sentrumspartiene KrF og Venstre elsker bøker og bibliotek.

Denne uka møter du representanter fra sentrumspartiene som deltar på Deichmans kampanje #mittbokvalg. Det er to knappe uker igjen til kommunevalget, og bok- og bibliotekgleden fra mange ulike politiske partier er upåklagelig.

Karen, Kristiansen og Kristiansand

Jørgen H. Kristiansen (39) fra Kristelig Folkeparti er varaordfører i Kristiansand kommune. Hans bokvalg falt på en god, dansk klassiker:

«#Mittbokvalg er «Babettes gjestebud» av Karen Blixen. Jeg har hele mitt liv lest mye. «Babettes gjestebud» hadde jeg av en eller annen grunn aldri lest. Da jeg fant denne hjemme, bestemte jeg meg straks for å lese den. Min kone har jobbet i bokhandel og vi har derfor mange bøker som jeg aldri har lest. Denne lille historien treffer mange strenger i mitt liv. Jeg synes den er vakker og spesiell på samme tid.»

Jeg synes den er vakker og spesiell på samme tid.

Langdikt og Lillegraven

I Akershus kommune er Solveig Schytz (39) fylkesordførerkandidat for Venstre. Hun er blitt svak for en spesifikk forfatter og en helt spesiell litteraturform:

«#Mittbokvalg er «Urd» av Ruth Lillegraven. Jeg oppdaget Ruth Lillegravens forfatterskap i vinter da jeg kjøpte og leste hennes siste bok «Manilahallen», da gikk jeg straks på biblioteket og lånte også «Urd» og  hennes debutbok «Store stygge dikt».  «Urd» er favoritten. Jeg er fascinert over hvordan Lillegraven her skriver en hel slektskrønike og beretninger om livet i diktform!

Etter å ha lest Lillegraven har jeg også gått løs på andre langdikt, bl.a Ariana Reynes «Cæur de Lion» som er gjendikta av Anna Kleiva. Er litt hekta på langdikt rett og slett! Mitt nær-bibliotek er Ås bibliotek. Der er jeg stadig oftere, og oftest sammen med de tre barna mine som er stor-lånere på barneavdelinga på Ås bibliotek. Selv bruker jeg også ofte Deichmanske bibliotek i Oslo, siden jeg ofte er i nærheten og jeg låner e-bøker med appen Ebokbib. Samme lånekort overalt, -det fungerer fantastisk bra!»

Schytz

Schytz vet å sette bibliotek på den politiske agendaen: – Jeg elsker biblioteket, og sier det ofte og gjerne høyt, bl.a  i dette innlegget i Dagbladet i vår: «Eg elskar biblioteket. Eit vitnesbyrd.»

 

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.