Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Katrine Judit Urke Anbefalinger 14. september 2015

BOKSITATET: Lots Of Love

Gode forfattere er ofte gode observatører. Noen ganger formulerer de ord man aldri glemmer. Innleggene «BOKSITATET»  inneholder noen av våre favoritter.

Tekst og foto over: Katrine Judit Urke/Foto i innsiden av bokpermen: Ivan Tostrup

Ida Hegazi Høyers andre roman Ut handler om å leve utenfor seg selv, utilpass i et tilsynelatende perfekt liv. Med stabile dager, perfekte middelklassevenner, en snill og god ektemann, men samtidig med et ubehag som i løpet av romanen vokser seg større og større.

Ida Hegazi Høyer Ut innside av bokperm

Et morsomt, treffende, sårt – tja … genialt? – (alle disse er adjektiver som kan brukes for å beskrive hele romanen) sitat fra Ut som jeg synes egentlig sier veldig mye om hele boka, er fra en kort samtale hovedpersonen har med ektemannen sin etter at hun har hatt sex med en fremmed mann på et pubtoalett der hun så det stå «LOL» med sprittusj på en vegg:

«Vet du hva LOL betyr, spør jeg ham. Og det siste jeg ser før jeg sovner, er et halvoppgitt smil, et ansikt av kunnskap. Klart jeg vet det, sier Andreas, det betyr lots of love.» (s. 68)

Har du et favorittsitat fra en bok? Legg det gjerne inn i kommentarfeltet under, eller send oss på epost: deichman.litteratur@kul.oslo.kommune.no

Hvis du vil, kan det være vi publiserer det her på Litteraturbloggen!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *