Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Katrine Judit Urke Intervjuer 19. januar 2016

Vis meg bokhylla di, @BeastieJoyce

Litteraturbloggen skal i tida framover snoke i bokhylla til kjente og ukjente lesehester. Tredje lesehest ut er Eirik Kjøs Usterud.

Tekst: Katrine Judit Urke/Foto: Eirik Kjøs Usterud

Eirik Kjøs Usterud er skribent og internettkjendis særlig kjent under Twitter-navnet @BeastieJoyce. I tillegg til at han daglig leverer humor på maks 140 tegn, vet vi at Usterud er godt over gjennomsnittet interessert i litteratur.

Vis meg bokhylla di Eirik

– Da jeg spurte om du ville være med på dette, fortalte du at du ikke har noen ordentlig bokhylle i din nåværende bolig. Derfor ser vi her på en bunke med bøkene du har for øyeblikket. Kan du fortelle litt om bunken – hva inneholder den og hvordan er den sortert? Er det noe du har utelatt for anledningen?
– Det er ikke egentlig noe særlig system der, jeg stablet bare alle bøkene i omtrent like store bunker, med vekt på at de ikke skulle velte. I bunken ser vi en lett blanding av pensum fra da jeg gikk på Blindern, gamle favoritter fra ungdomstiden og bøker kjøpt inn på eget initiativ. Jeg valgte for anledningen å utelate et knippe bøker jeg har, men ikke har lest, samt noen antologier med pensumlitteratur som endte opp med å ta for mye plass.

– På toppen har du fronta en manga-utgave av James Joyces Ulysses. Hvorfor velger du å vise fram den?
– Den er satt i fokus fordi den er det morsomste jeg har i boksamlingen min. Jeg fikk den i bursdagsgave av pappa i perioden jeg var mest opptatt av James Joyce, og det er så utrolig absurd at den i det hele tatt finnes. Med andre ord: En perfekt ting å ha liggende for å gjenspeile min Personal Brand.

2 Responses to Vis meg bokhylla di, @BeastieJoyce

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.