Søk Meny Lukk
Lukk
Av: SiriJT Anbefalinger 20. mai 2016

Drøm eller virkelighet

Silber-seriens første bok vil gjøre deg hekta allerede fra første side.

Tekst: Siri Johnsrød Traneid/Foto: Gyldendal

Olivia Silber, eller Liv som hun kalles, har hatt flere merkelige drømmer i det siste. Slike rare drømmer som ofte kommer når man flytter til en ny by, begynner på en ny skole og må flytte inn med morens nye kjæreste og hans familie. Det blir enda merkeligere når det hun har fortalt noen gutter fra skolen i drømmeland blir gjenfortalt når de møtes på skolen dagen etter. Det må jo være et sammentreff? For det er jo umulig at de kan huske hva hun har fortalt dem i Silberhennes egne drømmer – eller?

 

Drøm eller virkelighet

Når Liv faller i søvn befinner hun seg plutselig i en lang «drømmekorridor» full av dører av ulike farger og fasonger. Ved å gå inn en av disse dørene blir Liv en del av drømmen til personen døren representerer. Dette gir Liv muligheten til å seg å snike seg inn i drømmene til andre mennesker, og sjangsen til å finne ut deres mest private tanker og følelser. Men er det en person drømmer om representativt for hva han eller hun mener, tenker og føler i virkeligheten? Og kan man lyve når man sover? Og hva vil skje med Liv når personen hun drømmesnoker på våkner?

Ikke alene

Det viser seg at det er flere mennesker som har disse drømme-egenskapene, og etter hvert ender Liv opp med å bli en del av en slags «drømmegjeng» bestående av fire gutter fra den nye skolen hennes, deriblant hennes stebror Grayson. Disse guttene hjelper henne med å finne svar på flere spørsmål om drømmene hennes, og Liv blir motvillig med på å utføre merkelige ritualer sammen med dem på en kirkegård mens de drømmer. For det som skjer i drømmeland har ingen innvirkning på det virkelige liv mener Liv. Men hva vil skjer når de skal prøve å påkalle en demon som vil oppfylle deres høyeste ønsker?

Sladrete blogg

Samtidig som Liv prøver å finne ut om drømmene hennes skjer i et magisk, parallelt univers eller om hun bare er sprø, får leseren høre om andre spennende ting som skjer i skolehverdagen til Liv og søsteren Mia. Det er en mystisk blogger, «Secrecy», som vet alt om hva som skjer på skolen, og legger ut nyhetsoppdateringer om elevenes liv. Denne sladrete bloggen fører til at rykter sprer seg lett, og både Liv og Mia vil finne ut av hvem det er som står bak, og hvordan vedkommende vet så mye om alle skoleelevene. Bloggen gir leseren dypere bakgrunnsinformasjon om hovedpersonene, og gjør det lettere å leve seg inn i handlingen og forstå karakterene.

Gier-Kerstin_Fotokreditering-Gyldendal

Tyske Kerstin Gier har opplevd stor suksess med sine bøker.

Ny serie

Silber-serien er en ny spenningsserie for ungdom skrevet av Kerstin Gier, forfatteren bak Rubinrød-serien. Serien er oppkalt etter hovedpersonen, Liv Silber, som er en ganske så normal tenåringsjente. Hun er morsom og sarkastisk, og lett å kjenne seg igjen i. Boken er skrevet fra hennes perspektiv, og leseren får vite Livs innerste tanker rundt temaer som morens nye kjæreste, hvordan det er å få stesøsken og hvordan det er å begynne på en ny skole. Selv om Liv forelsker seg, og etter hvert utvikler et forhold gjennom boken, er fokuset fremdeles på hva som skjer mens hun drømmer. Dette skiller boken fra andre bøker som handler om kjærlighet og magi.

 

Silber: Drømmenes første bok anbefales på det sterkeste hvis man liker spennende ungdomsromaner om temaer som vennskap, kjærlighet og magi.

 

One Response to Drøm eller virkelighet

  1. Pingback: Drømmeuniverset : Norske bokblogger

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *