Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Katrine Judit Urke Anbefalinger 14. juni 2016

Årets tegneserie

Den nyoppretta prisen «Årets tegneserie» ble utdelt for første gang på fredag under tegneseriefestivalen Oslo Comics Expo. Litteraturbloggen går mer enn god for vinnerboka, Hundedagar.

Tekst: Katrine Judit Urke/Foto: Anja Dahle Øverbye

Prisen, som er på 30 000 kroner, gikk til debutant Anja Dahle Øverbye for Hundedagar. Og det er vi på Litteraturbloggen svært fornøyde med; boka er faktisk blitt omtalt her to ganger, til og med i årets favoritter 2015-innlegget. Det vi liker ved boka, er blant annet den myke og nære stilen som gir oss en opplevelse som kan minne om å få en tegning fra en god venn. I tillegg er sårheten og det morsomme i fortellingen om disse nesten-tenårige jentene perfekt balansert.

fbdbf5c9e8a720a5-side03

Prisen er oppretta av Serieteket ved Deichmanske bibliotek Grünerløkka, Tronsmo bokhandel og Grafill. Dette er juryens vurdering:

«En debutant som med stilsikker eleganse bruker visuelle og fortellertekniske virkemidlene til fulle […]. Desto mer imponerende er det da at årets prisvinner er en debutant. Serieskaperens vare blyantstrek og luftig uttegna sidekomposisjoner byr leseren et vell av detaljer å dvele ved.»

Vi gratulerer og gleder oss til Øverbyes neste bok!

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *