Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Maren Ødegaard Røste Intervjuer 1. juli 2016

Sommersnakk med Andrea Bræin Hovig

Gjennom forfatter Andrea Bræin Hovig har vi blitt kjent med karakterene Ville Wilma og Vanessa Svartmo. Da hun selv var barn var bøkene Andreas beste sommervenner. Nå gleder hun seg til å lese bøker for sine egne barn.

Tekst: Maren Ødegaard Røste /Foto: Gyldendal og Cappelen Damm

Hva skal du lese i sommer?

Alle utlendinger har lukka gardiner av Maria Navarro Skaranger, og Alt inkludert av Marit Eikemo.

 Hvilke bøker anbefaler du andre å lese i sommer?

Hva som helst av Helle Helle og Carl Frode Tiller.villewilma

Har du en favorittsommerbok?

Mysterier av Hamsun.

Leser du andre typer bøker om sommeren enn ellers?

Nei, det tror jeg ikke. Før jeg fikk barn leste jeg enorme mengder om sommeren.  Det var nesten det beste ved at det var sommerferie. Da jeg vokste opp lå jeg mest inne og leste selv om det var hundre varmegrader og bølgeskvulp. Bøkene var mine beste sommervenner på en måte. Nå er lesetida litt knappere. Men jeg får jo lest mye fint for barna.

Før jeg fikk barn leste jeg enorme mengder om sommeren.  Det var nesten det beste ved at det var sommerferie. Da jeg vokste opp lå jeg mest inne og leste selv om det var hundre varmegrader og bølgeskvulp.

Foretrekker du digitale eller fysiske bøker om sommeren?

Jeg har aldri fått til dette med e-bøker. Jeg er skikkelig glad i papir. Men hvis en lydbok er bra innlest kan det være et fint supplement synes jeg.

Har du et favorittsommersted?

Basic CMYK

Ja, «hytta» vår i Värmland. Jeg bruker anførselstegn fordi hytte er å ta i. Mer ei rønne egentlig. Det vokser strå gjennom gulvet.

Hva er planene dine denne sommeren?

Å låne masse ny barne- og ungdomslitteratur på Deichman til ungene mine. Vi har ikke tv eller internett på hytta, så det blir ekstra bra kons rundt lesinga.

Tar du helt ferie, eller blir det skriving også?

Vet ikke ennå. Jeg har flere bokidéer, men foreløpig er de veldig dårlig utført. Har mange begynnelser liggende.

Når kan vi vente neste bok fra deg? Og kanskje du vil røpe litt av innholdet?

Aner ikke når det kommer noe nytt fra meg. Som sagt skriver jeg bare dårlige begynnelser for tida.

I år som i fjor publiserer Deichmans litteraturblogg «Sommersnakk», en intervjurekke med barne- og ungdomsbokforfattere. Hver fredag forteller de om sommerplaner, gode sommerminner og lesefavoritter. Kanskje får du noen gode lånetips? God sommer!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *